Gradonačelnik Bogdanović i predsjednik Skupštine Martinović posjetili Državni arhiv Crne Gore
22.04.2014

Tokom radne posjete, gradonačelnik Bogdanović i predsjednik Skupštine Martinović sastali su se sa direktorom Državnog arhiva Crne Gore Stevanom Radunovićem i tom prilikom razgovarali o detaljima vezanim za buduću međuinstitucionalnu saradnju.

Kako je naglašeno tokom sastanka, prostor za intenziviranje saradnje postoji i on se prevashodno ogleda u zajedničkim projektima, koji mogu biti buduća spona između Prijestonice Cetinje, gradskog parlamenta i Državnog arhiva.

Na sastanku je razgovarano i o pitanju prostornih kapaciteta za rad Državnog arhiva, s obzirom na postojeći deficit usljed brojne pohranjene građe. Gradonačelnik Bogdanović istakao je kako će gradska uprava pružiti doprinos u pogledu obezbjeđivanja dodatnog prostora za rad te državne institucije.

Tokom razgovora, direktor Državnog arhiva upoznao je sagovornike i sa segmentima ovogodišnje manifestacije „Neđelja arhiva“, koja je počela danas, a koja će trajati do petka, 25. aprila. On je kazao da će u okviru pomenutog programa biti upriličena promocija publikacije „Izvještaj rumunskih diplomata o Crnoj Gori iz 1872 i 1874 godine“ (S. Pejović, M. Milin), zbornika radova „Prva psihijatrijska bolnica u Knjaževini / Kraljevini Crnoj Gori“ (M. Kapisoda), izložbe „Njegoš u socijalističkoj Crnoj Gori“ (J. Selhanović), „Zemljotres u Ulcinju 15. aprila 1979.“ (Lj. Bulatović), „Dokumenta o Njegošu u crnogorskim i ruskim arhivima (S. Pejović), te „Crna Gora u Prvom balkanskom ratu“ (S. Pejović).

Govoreći o pomenutoj manifestaciji, gradonačelnik Bogdanović istakao je kako je posebno važno što će, uz brojne događaje na Cetinju, njeni segmenti biti upriličeni i u Kotoru, Ulcinju, Baru i Mojkovcu.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018