U Prijestonici Cetinje održan sastanak predstavnika auto - moto sportskih klubova
21.04.2014

 

Na sastanku, prisutne je pozdravio direktor Uprave za sport Prijestonice Cetinje Petar Kapisoda, koji je crnogorskim auto – moto sportskim klubovima poželio uspjeh u radu.

U nastavku, integralno prenosimo saopštenje Uprave za sport Prijestonice Cetinje o pomenutom sastanku:

Sastanku su prisustvovali predstavnici sljedećih klubova: ’’Rokšped Group’’, ’’Racing Mugoša’’, ’’Lovćen’’, ’’Budva Motorsport’’, ’’Budućnost’’, ’’Racing tim GP Cetinje’’, ’’Blažo Smiljanić-Kotor’’, ’’Racing team Aćimić’’, ’’Mec auto Podgorica’’,  ’’Grand Prix Kotor’’, ’’Monteracing Podgorica’’, ’’Kilkas Nikšić’’, ’’AP Pljevlja’’, ’’AMSK Herceg Novi’’ i  ’’Lukart’’.

Prisustne je pozdravio i poželio uspjeh u radu direktor Uprave za sport Prijestonice Cetinje Petar Kapisoda.

Na sastanku je data puna podršla Upravi za mlade i sport za mjere koje preduzima u cilju prevazilaženja problema u auto-moto sportu, a posebno što je izbrisala iz Registra sportskih organizacija (RSO) ’’Crnogorski auto-moto savez sportskih klubova’’, zbog toga što nije bio funkcionalan, što nije razvio svoje organe i kapacitete da može da sprovodi sistem takmičenja i njegov rad nije bio usklađen sa Zakonom u sportu.

Postignuto je puno jedinstvo da  zajedno učestvuju u rješavanju problema  u auto-moto sportu, kako sportskih klubova koji su bili članovi gore pomenutog saveza, kao i oni klubova koji nikada nijesu priznavali taj savez sa željom da se u perspektivi formira novi Nacionalni savez čiji će konstituenti biti svi uredno registrovani auto-moto sportski klubovi. Taj savez mora biti funkcionalan sa punim kapacitetom za sprovođenje sportskih aktivnosti i upotpunosti usaglašen sa Zakonom o sportu.

Takođe, na sastanku je dogovoreno da se ne preduzimaju jednostrane akcije od strane klubova a posebno ne nikakva organizacija sportskih manifestacija prije konsultacije sa nadležnim državnim organom. Želja svih učesnika je da se prvo veliko takmičenje, gdje bi učestvovali svi auto-moto klubovi sa svojim sportistima, održi na stazi ’’Lovćen 2014’’ i sa tim u vezi ovlašćen je auto-moto sportski klub ’’Blažo Smiljanić’’ iz Kotora koji ima uspostavljenu saradnju sa FIA, da se pomenuta manifestaciji uvrsti u kalendar međunarodnih takmičenja.

S obzirom da jedan broj auto-moto klubova, nije na vrijeme obaviješten o ovom sastanku ili je kasno obaviješten, nijesu mogli prisustvovati sastanku, određen je Radni tim od 4 člana sa ciljem da pripremi organizaciju sastanka na kojem će biti pozvani svi predstavnici auto-moto sporta u Crnoj Gori, kao i inspektor za sport Uprave za mlade i sport, Branimir Ivanović.

Cilj planiranih mjera jeste rješavanje problema u auto – moto sportu i povratak ugleda koji je on imao, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018