"Dan": Novi ulaz u grad ove godine
03.04.2014

Pomenuti štampani medij najavljuje kako će cjelokupan saobraćajni koridor na ulazu u Prijestonicu biti izgrađen do kraja tekuće godine.

U nastavku, integralno prenosimo tekst iz najnovijeg štampanog izdanja “Dana”.

Nakon završetka izgradnje kružnog toka na raskršću magistralnog puta ka Podgorici i Budvi, na Cetinju je krajem prošle godine počela i rekonstrukcija Grahovske ulice čime je počela druga faza radova na uspostavljanju novog saobraćajnog koridora na ulazu u grad.

Portparol prestonice Miloš Prelević kaže da se aktivnosti na rekonstrukciji Grahovske ulice bliže završnoj fazi jer je ovih dana u toku priprema ulice za asfaltiranje.

Druga faza projekta, kako je rekao, pored rekonstrukcije Grahovske ulice podrazumijeva rekonstrukciju i gradnju novog kružnog toka u pravcu autobuske stanice, kao i izgradnju nove saobraćajnice u "Zoni sporta", dok će treću fazu predstavljati radovi na dijelu kružnog puta u blizini skretanja ka novoj saobraćajnici u "Zoni sporta".

- Gradnja novog saobraćajnog pravca rezultiraće funkcionalnijim saobraćajem, što se posebno odnosi na rasterećenje na samom ulazu u grad, a uspostavljanje nove saobraćajnice biće od posebnog značaja i u pogledu predstojeće izgradnje fudbalskog stadiona, s obzirom na to da je, prema standardima UEFA, neophodno da takvi objekti imaju i adekvatan saobraćajni pristup - kazao je on.

Pored priprema Grahovske ulice za asfaltiranje, prema riječima Prelevića, ovih dana su u toku i radovi na probijanju nove saobraćajnice koja će povezati kružni put i Grahovsku ulicu, a koji, između ostalog, podrazumijevaju rušenje objekta u kojem se nalaze svlačionice fudbalskih klubova "Lovćen" i "Cetinje", kao i vaspitne jedinice predškolske ustanove "Zagorka Ivanović".

- Naravno, pomenuti kolektivi neće ostati bez prostora i uslova za rad, s obzirom na to da smo već počeli aktivnosti na gradnji i rekonstrukciji sadržaja u kojima će oni djelovati u narednom periodu - rekao je Prelević i dodao da će svi radovi na ulazu u grad biti završeni do kraja godine.

Cjelokupan projekat vrijedan je 1,1 milion eura, a izvođač radova je kompanija "Hidrokop".

Z.P.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018