Gradonačelnik Bogdanović razgovarao sa generalnom direktorkom UNESCO Irinom Bokovom
30.03.2014

Tokom razgovora, više riječi bilo je o kandidaturi Cetinja za upis na Listu zaštićene svjetske baštine UNESCO, ali i o predstojećem forumu u okviru programa „Mostovi Balkan govore“, koji će u drugoj polovini jula biti održan u Prijestonici Cetinje, a kojem će, između ostalih, prisustvovati i gospođa Bokova.

Gradonačelnik Bogdanović upoznao je sagovornicu sa procesom kandidature istorijskog jezgra Cetinja za upis na Listu zaštićene svjetske baštine, naglašavajući kako je taj proces već u toku. On je upoznao gospođu Bokovu sa činjenicom da je već završena izrada prijedloga nominacionog dosijea za upis, te da su predstavnici UNESCO već proslijedili svoje komentare vezane za pomenuti dokument.

Generalna direktorka UNESCO iskazala je interesovanje za dalje korake u pogledu pomenutog procesa, pri čemu je naglasila kako je jako važno što u njemu, uz gradske, učestvuju i resorne državne institucije.

Gradonačelnik Bogdanović kazao je kako će u predstojećem periodu, kroz saradnju sa UNESCO, biti dodatno urađeno u pogledu intenziviranja aktivnosti na planu kandidature Cetinja, s obzirom da je riječ o važnom, a kako je on dodao, i dostižnom cilju.

Tokom drugog dijela susreta, razgovarano je o četvrtom forumu „Mostovi Balkana govore“, koji će u julu biti održan u Prijestonici Cetinje. Gradonačelnik Bogdanović upoznao je gospođu Bokovu sa činjenicom da će pomenuti skup biti upriličen na Cetinju i u Rijeci Crnojevića, pri čemu joj je uputio poziv da u tom periodu posjeti naš grad.

Gospođa Bokova iskazala je zadovoljstvo što će Cetinje biti domaćin narednog okupljanja 12 gradova u okviru programa UNESCO, potvrđujući da će i ona biti među učesnicima pomenutog skupa.

U tom pogledu, tokom susreta u Beratu, već su razmatrani i organizacioni aspekti predstojećeg foruma.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018