“Pobjeda”: Unapređenje života na ruralnom području
23.03.2014

Ipak, u gradskoj upravi nijesu zaboravili seosko područje. Gradonačelnik Aleksandar Bogdanović je tokom prethodne sedmice sa saradnicima posjetio mjesne zajednice „Rijeka Crnojevića“, „Čevo“ i „Njeguši“ i s mještanima razgovarao o nizu tema.

U Rijeci Crnojevića najviše je govoreno o početku rekonstrukcije fasada, vodovodnokanalizacionoj mreži i daljem uređenju mjesta. Na Čevu o podršci grada poljoprivrednicima, ali i o poboljšanju putne infrastrukture. Na Njegušima je najviše pažnje posvećeno mjesnoj infrastrukturi, prostorno-planskoj dokumentaciji i turizmu.

Posjete mjesnim zajednicama na ruralnom području od izuzetnog su značaja, jer je neophodno da u što većoj mjeri budemo upoznati o tome šta lokalno stanovništvo prepoznaje kao ključne probleme, kako bismo preduzimali mjere za rješavanje tih pitanja ističu u lokalnoj upravi i najavljuju da će sličnih posjeta biti i ubuduće.

U gradskoj upravi podsjećaju da su u prethodnom periodu intenzivno pomagali unapređenju života na selu, a među ključnim aktivnostima bili su radovi na poboljšanju saobraćajne infrastrukture, uz intenzivnu saradnju i besplatnu pomoć poljoprivrednim proizvođačima zainteresovanim za učešće u agrarnim projektima.

Od rasvjete do interneta

Na području više seoskih centara postavljena je javna rasvjeta, a gradska uprava i turistička organizacija svesrdno su podržavale i inicirale unapređenje turističko kulturnih sadržaja na seoskom području. Prijestonica Cetinje, uz to, prva je lokalna uprava u državi koja je sve mjesne zajednice na svojoj teritoriji opremila računarskom tehnikom i uređajima za pristup internetu.

J.Đ.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018