Gradonačelnik Bogdanović razgovarao sa predstavnicima MZ "Njeguši"
21.03.2014

Tokom sastanka, kojem su prisustvovali predstavnici MZ „Njeguši“ i stanovnici tog kraja, razmatrana su pitanja od značaja za lokalne prilike, pri čemu je posebno akcentovan nastavak intenzivne podrške gradske uprave.

Mjesna infrastruktura, vodosnabdijevanje i teme iz oblasti turizma, bili su u fokusu današnjih razgovora. Gradonačelnik Bogdanović informisao je sagovornike o budućim aktivnostima na zamjeni postojeće javne rasvjete, a posebna pažnja posvećena je Prostorno – urbanističkom planu za područje Njeguša. Pomenuti dokument, između ostalog, podrazumijeva uspostavljanje turističkih zona „Krstac I“ i „Njeguši“, a više riječi bilo je i o prigovorima koji su u proteklom periodu dostavljeni povodom pomenutog dokumenta.

foto21031

Predstavnici gradske i mjesne uprave razgovarali su i o kulturnim, a prevashodno muzejskim sadržajima na Njegušima, a posebno je razmatrano pitanje imovinsko - pravnih odnosa na parceli na kojoj će biti izgrađen mjesni trg sa tržnicom.

U pogledu vodosnabdijevanja, istaknuto je kako mjesni vodovod uredno funkcioniše. Ipak, predstavnici MZ „Njeguši“ ukazali su na kvar na mreži u Njeguškom polju, pri čemu je gradonačelnik Bogdanović istakao kako će on biti otklonjen naredne sedmice.

Predstavnici MZ „Njeguši“ informisali su gradonačelnika Bogdanovića o problemima dijela domaćinstava u napajanju električnom energijom, pri čemu je naglašeno kako će oni uskoro biti riješeni. Kako je saopšteno na današnjem skupu, naselje Krstac, koje trenutno nema kvalitetno napajanje strujom, u narednom vremenskom okviru biće priključeno elektro – mreži „Žanjev do“, čime će navedene poteškoće biti prevaziđene.

S obzirom da je riječ o jednom od najposjećenijih turističkih lokaliteta na teritoriji Prijestonice Cetinje, istaknuto je kako u tom pogledu podrška gradske uprave i Turističke organizacije Prijestonice Cetinje neće izostati ni u narednom periodu.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018