Gradonačelnik Bogdanović posjetio MZ "Čevo"
20.03.2014

Tokom sastanka na Čevu, kojem je prisustvovao i predsjednik Skupštine Prijestonice Cetinje Jovan Martinović, razgovarano je o brojnim temama – a u fokusu interesovanja lokalnog stanovništva bile su oblasti poljoprivrede, vodosnabdijevanja i saobraćaja.

Govoreći o prethodnom vremenskom periodu, gradonačelnik Bogdanović informisao je današnje sagovornike sa realizovanim mjerama Prijestonice Cetinje vezanih za podršku stanovnicima MZ “Čevo”.

Tokom razgovora o agrarnoj djelatnosti, najviše riječi bilo je o dosadašnjoj i budućoj podršci Prijestonice Cetinje poljoprivrednim proizvođačima sa Čeva pri apliciranju za sredstva iz MIDAS programa.

photo20032

Prisutni mještani ukazali su i na poteškoće u pogledu nedostatka vode, pri čemu je obostrano konstatovano da u narednom periodu posebnu pažnju treba usmjeriti gradnji bistjerni.

Poboljšanje putne infrastrukture, kako je naglašeno na današnjem skupu, neophodan je podsticaj poljoprivrednoj proizvodnji na području Katunske nahije. U tom pogledu, istaknuto je kako je do sada rađeno na sanaciji i rekonstrukciji putnih pravaca, no da te aktivnosti treba nastaviti. Kao prioritet u pogledu rekonstrukcije, okupljeni mještani označili su saobraćajnice Čevo – Jama i Lastva – Markovina.

Prisutni su govorili i o infrastrukturnim problemima, pri čemu su kao prioritet naveli instalaciju javne rasvjete u mjesnom središtu, kao i rekonstrukciju krova na zgradi Osnovne škole „Blagota Mićunović“.

Gradonačelnik Bogdanović istakao je kako će gradska uprava i u predstojećem vremenskom okviru biti posvećena Čevu i rješavanju ključnih problema stanovništva sa tog područja, navodeći kako je riječ o jednom od najznačajnijih centara na ruralnom području Prijestonice Cetinje.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018