Predstavljen projekat „Unaprijeđenje energetske efikasnosti kroz međuopštinsku saradnju“
19.03.2014

Predstavljanju projekta prisustvovao je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević, predsjednica Opštine Kotor Marija Ćatović, predsjednik Opštine Tivat Miodrag Kankaraš, te predstavnici opština Budva, Ulcinj i Herceg Novi.

Tokom događaja, naglašeno je kako je riječ o projektu zahvaljujući kojem će u sedam crnogorskih gradova biti unaprijeđena energetska efikasnost kroz rekonstrukciju objekata, a koji je podržan od strane Evropske unije. Kako je naglašeno na današnjem skupu, riječ je o do sada najširem primjeru međuopštinske saradnje na jednom projektu u Crnoj Gori.

photo19032

Gradonačelnik Bogdanović podsjetio je kako će tekuće godine na Cetinju biti implementirana tri projekta u pravcu poboljšanja energetske efikasnosti. Dva su dio programa „Beautiful Cetinje“ – stara bolnica „Danilo prvi“ i bivše rusko poslanstvo – a zahvaljujući danas predstavljenom projektu, biće obnovljena stolarija na zgradi Prijestonice Cetinje, čime će biti znatno smanjeni izdaci koji se odnose na grijanje.

- Sasvim sam siguran da će i druge jedinice lokalne samouprave koje učestvuju u ovom projektu, takođe, realizovati slične aktivnosti – čime ćemo, svi zajedno, pružiti snažan podsticaj daljim mjerama u pravcu jačanja energetske efikasnosti u čitavoj državi – istakao je gradonačelnik Bogdanović.

Budžet cjelokupnog projekta iznosi 667.225 eura, od čega udio podrške Evropske unije iznosi 76.8% odnosno 493.395 eura. Podršku projektu, koji će uporedo teći u sedam crnogorskih gradova, pružilo je i Ministarstvo ekonomije u Vladi Crne Gore.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018