Gradonačelnik Bogdanović učestvovao na poslovnom forumu "Crna Gora - Ujedinjeni Arapski Emirati"
17.03.2014

 

Tokom skupa, na kojem su se prisutnima, između ostalih, obratili ministar vanjskih poslova u Vladi Crne Gore Igor Lukšić i ministar vanjskih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Abdulah Bin Zajed Al Nehjan, više riječi bilo je o jačanju bilateralne saradnje, uz poseban akcenat na oblast privrede. Na poslovnom forumu, kojem su prisustvovali i predstavnici privrednog sektora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, predstavljeni su privredni potencijali Crne Gore, sa posebnim osvrtom na turizam, ribarstvo, vodoprivredu i poljoprivredu.

Uz ministre vanjskih poslova, na današnjem poslovnom forumu u Podgorici još su govorili i predstavnici Privredne komore Crne Gore, Agencije Crne Gore za promociju stranih investicija i drugih institucija i organizacija.

Uz gradonačelnika Bogdanovića, među predstavnicima lokalnih uprava poslovnom forumu “Crna Gora – Ujedinjeni Arapski Emirati” još su prisustvovali gradonačelnik Glavnog grada Podgorica dr Miomir Mugoša i predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović.

Nakon skupa, upriličeno je i niz bilateralnih sastanaka, a gradonačelnik Bogdanović tom prilikom predstavio je neke od projekata Prijestonice Cetinje – stimulativne mjere namijenjene investitorima, žičaru Kotor – Lovćen – Cetinje i višenamjenski centar MACCOC.

Gostujući privrednici iskazali su interesovanje za pomenute projekte, pri čemu je upućen i poziv gradonačelniku Bogdanoviću da pomenute planove prezentira i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, pred širim krugom tamošnjih privrednika.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018