Održana treća sjednica Savjeta gradonačelnika Prijestonice Cetinje
05.03.2014

Tokom sjednice, koju je vodio gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, najviše riječi bilo je o prostorno – planskoj dokumentaciji, odnosno o problematici vezanoj za očuvanje ambijenta istorijskog jezgra grada.

Članovi Savjeta gradonačelnika uputili su niz konstruktivnih prijedloga i ideja, naglašavajući pritom da istorijsko jezgro Cetinja predstavlja cjelinu koja u svakom pogledu zaslužuje poseban tretman. Tokom sjednice, naglašen je i značaj dosadašnjih aktivnosti na sanaciji i uređenju istorijskog jezgra, pri čemu je dodato da slični projekti treba da budu nastavljeni i u predstojećem vremenskom okviru.

U sklopu sjednice, upriličena je i prezentacija Prostorno – urbanističkog plana Prijestonice Cetinje, te Detaljnog – urbanističkog plana – UP Istorijsko jezgro Cetinja.

Savjet gradonačelnika predstavlja savjetodavno tijelo koje razmatra pitanja od interesa za razvoj Prijestonice Cetinje. Navedeno tijelo daje mišljenja i predlaže inicijative gradonačelniku Prijestonice Cetinje, uz učešće u kreiranju smjernica u vršenju poslova iz njegove nadležnosti.

Sastav Savjeta gradonačelnika čine istaknuti i ugledni naučni radnici, univerzitetski profesori, umjetnici, privrednici i druge ličnosti, koje su svojim radom doprinijele razvoju, afirmaciji i promociji Prijestonice Cetinje.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018