Gradonačelnik Bogdanović razgovarao sa gradonačelnikom Rijeke Vojkom Obersnelom
03.03.2014

Tokom sastanka, upriličenog u Gradskoj kući u Rijeci, gradonačelnici gradova pobratima razmijenili su informacije o aktivnostima dvije lokalne administracije, pri čemu je posebno razgovarano o smjernicama vezanim za buduću bilateralnu saradnju.

Gradonačelnik Bogdanović, koji je danas bio u prvoj zvaničnoj posjeti Rijeci, naglasio je kako odnosi dva grada u narednom periodu moraju biti intenzivirani, sa čim se saglasio gradonačelnik Obersnel.

Gradonačelnik Obersnel, ujedno i član Odbora Komiteta regiona Evropske unije, istakao je kako saradnja Rijeke i Cetinja može biti unaprijeđena i kroz zajednički angažman u pogledu projekata EU.

Uz saradnju na kulturnom, sportskom i administrativnom planu, razgovarano je i o mogućnostima koje se tiču partnerstva u oblasti visokog obrazovanja, ali i podsticanja realizacije drugih projekata od obostranog interesa.

Gradonačelnik Bogdanović uputio je poziv svom današnjem sagovorniku da posjeti Prijestonicu Cetinje. Takođe, kako je Rijeka prije nekoliko godina bila domaćin manifestacije „Dani Cetinja u Rijeci“, razmatrane su mogućnosti o „Danima Rijeke na Cetinju“, a nakon toga i nove slične manifestacije u Hrvatskoj.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018