JPU "Zagorka Ivanović": U Kraljevskom pozorištu "Zetski dom" proslavljena državna nagrada "Oktoih" i 111 godina rada
14.02.2014

Događaju su prisustvovali brojni posjetioci, među kojima i predstavnici Ministarstva prosvjete, kao i vrtića pobratima iz zemalja bivše Jugoslavije.

Pozdravljajući prisutne, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović kazao je kako JPU „Zagorka Ivanović“ služi na ponos čitavom gradu, baš kako je to i sa visokim državnim priznanjem koje joj je nedavno dodijeljeno.

- Rad i briga za budućnost, jedan je od ključnih zadataka svake zajednice. Brinuti o onima koji stasavaju, a na kojima će već sjutra počivati društvo – sigurno, proces je koji zahtijeva mnogo odgovornosti i posvećenosti. Izvoditi naraštaje na dalji put, cilj je koji pred sobom postavljaju upravo odgovorni, i cilj je koji zavređuje duboko poštovanje. A kada jedan takav proces ulazi u svoju dvanaestu deceniju, i time može da predstavlja primjer – ne samo lokalnoj sredini, već i čitavoj državi, onda se čini kako nema adekvatne riječi kojom se može iskazati divljenje i vrednovanje onoga što čini tako dugo razdoblje. Zbog svega toga, večeras sa zadovoljstvom želim reći da je nagrada „Oktoih“ otišla na pravo mjesto - rekao je on.

Posjetioce večerašnjeg događaja pozdravila je i direktorica Javne predškolske ustanove „Zagorka Ivanović“ Senka Vuksanović.

- Državna nagrada „Oktoih“, za 43 godine, koliko traje, prvi put stigla je na Cetinje, a njeni dobitnici su najmlađi – predškolska ustanova „Zagorka Ivanović“. Za sve ove godine rada, dugujemo prelijepoj i talentovanoj djeci, divnim vaspitačima, cjelokupnom kolektivu našeg vrtića, ali i roditeljima, koji su uvijek imali puno povjerenje u nas – istakla je Vuksanović.

Tokom manifestacije, djeca iz JPU „Zagorka Ivanović“ priredila su duži umjetnički program.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018