Potpisan Memodandum o saradnji u cilju unaprijeđenja pružanja zdravstvenih usluga penzionerima
10.02.2014

Memorandumom, čijoj će primjeni aktivno doprinositi i Prijestonica Cetinje, predviđena je saradnja potpisnika u pogledu lakših i efikasnijih procedura pri preventivnim pregledima, dijagnostičkim postupcima i drugim oblicima pružanja usluga JZU Dom zdravlja kada je u pitanju zdravstvena zaštita penzionera. Takođe, odredbama dokumenta predviđene su i aktivnosti u pravcu ponovnog uspostavljanja gerijatrijske službe na Cetinju, edukaciju penzionera o zdravstvenoj zaštiti, te promociju zdravih stilova života.

Gradonačelnik Bogdanović pozdravio je potpisivanje današnjeg dokumenta, podsjećajući da je Prijestonica Cetinje i u prethodnom periodu aktivno podržavala inicijative koje se tiču oblasti zdravstva.

- Baš kako smo to radili tokom prethodnog razdoblja, aktivno ćemo učestvovati i u pogledu podrške aktivnostima predviđenih ovim dokumentom. To je naša obaveza i otud ćemo biti posvećeni partneri institucija potpisnica, koje su zajedno predstavile ovu izuzetno važnu i korisnu inicijativu. Vjerujem da ne treba podsjećati da smo nedavno uspostavili servis pomoći starim licima na ruralnom području, da smo realizovali i niz drugih aktivnosti koje se odnose na segment zdravstva, ali i da je u toku rekonstrukcija stare bolnice „Danilo prvi“. Stoga, kada je u pitanju cetinjsko zdravstvo, naša gradska uprava ostaće maksimalno posvećen partner – rekao je gradonačelnik Bogdanović.

Direktor Fonda PIO Dušan Perović istakao je kako danas potpisani sporazum predstavlja podsticaj u pogledu zdravstvene zaštite penzionerki i penzionera sa teritorije Prijestonice Cetinje.

- Drago mi je da je od danas i sa cetinjskim Domom zdravlja i organizacijama penzionera na snazi ovakav dokument, koji će svakako uticati na dalje poboljšanje zdravstvene zaštite – kazao je on.

Direktor JZU Dom zdravlja - Cetinje dr Nenad Vušurović izrazio je zadovoljstvo time što je ta institucija od danas u krugu crnogorskih medicinskih ustanova koje su potpisnice sporazuma o unaprijeđenju primarne zdravstvene zaštite penzionerske populacije.

- Naša ustanova i do danas je bila na visini zadatka kada su u pitanju usluge pružanja zdravstvene zaštite penzionerkama i penzionerima, a ovaj Memorandum otvoriće put ka još efikasnijem djelovanju u tom pogledu – istakao je dr Vušurović.

Predsjednik Udruženja penzionera Crne Gore Branko Vešović pozdravio je potpisivanje Memoranduma, naglašavajući da će u narednom periodu biti ostvarena uska saradnja na planu sprovođenja predviđenih aktivnosti.

- Znatan dio penzionera ima najniža primanja, jedan dio njih nema riješeno stambeno pitanje, a jednokratke pomoći koje dijelimo su nedovoljne. Stoga je podrška svih struktura, kako je to slučaj sa ovim Memorandumom, od izuzetne važnosti – rekao je predsjednik Udruženja penzionera Cetinja Radivoje Vujović.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018