Predstavljeno idejno rješenje projekta novog fudbalskog stadiona
04.02.2014


Na prezentaciji, kojoj su prisustvovali gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, predstavnici gradske uprave, rukovodstva, bivših prvotimaca i simpatizera Fudbalskog kluba „Lovćen“, članovi Senata i Skupštine Prijestonice Cetinje, više riječi bilo je o svim detaljima vezanim za sam objekat, te za proces njegove gradnje.

Tokom događaja, naglašeno je da će stadion imati dvije tribine, čiji će ukupni kapacitet iznositi 5.134 sjedišta. Uz to, fudbalski stadion „Sveti Petar Cetinjski“ imaće i sve prateće sadržaje u skladu sa međunarodnim standardima, poput VIP i press sektora na zapadnoj, odnosno istočnoj tribini, tehničkih i prostorija za igrače, multifunkcionalnih dvorana, uz 5.500 kvadratnih metara komercijalnih sadržaja, koji će se, uz tribine, nalaziti i u objektima sa južne i sjeverne strane.

Gradnja stadiona „Sveti Petar Cetinjski“, koji će se nalaziti na lokaciji postojećeg, počeće tokom tekuće godine i biće realizovana fazno. Sredstva za realizaciju projekta obezbijediće Prijestonica Cetinje, Vlada Crne Gore i Fudbalski savez Crne Gore.

Uslovi za gradnju fudbalskog stadiona „Sveti Petar Cetinjski“ postignuti su usvajanjem Detaljnog urbanističkog plana „Zona sporta“, nakon čega je započeta i izrada idejnog rješenja.

Idejno rješenje projekta fudbalskog stadiona na Cetinju predstavlja donaciju studija "FAADU" - Podgorica i "AC" - Cetinje.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018