Članica Savjeta mladih Prijestonice Cetinje predstavljala Crnu Goru na simulaciji Model OEBS programa
27.01.2014



Kako je saopšteno iz Savjeta mladih Prijestonice Cetinje, Vujović je izabrana u konkurenciji 1.500 kandidata iz svih članica OEBS.

- Članica Savjeta mladih Prijestonice Cetinje obezbijedila je učešće na ovom prestižnom događaju zahvaljujući dosadašnjem angazmanu u oblasti omladinske politike. Simulacija je održana u prostorijama OEBS u Hofburgu. Program je podrazumijevao upoznavanje sa strukturama OEBS i diskusiju učesnika, koji su bili u prilici da upoznaju ambasadore svojih zemalja pri OEBS, te generalnog sekretara te organizacije, predsjedavajućeg stalnog vijeća, direktore institucija i gospodina Didijea Burkhaltera koji tekuće godine predsjedava pomenutom organizacijom.

Jedan od prioriteta aktuelnog švajcarskog predsjedavanja OEBS jeste jačanje uloge i glasa mladih ljudi i njihovo uticajnije involviranje u strukture OEBS. U tom pravcu, Švajcarska će organizovati Model OEBS, koji će predstavljati susret mladih iz svih članica te organizacije.

Mladi ambasadori OEBS, uključujući i predstavnicu naše države, biće uključeni u predsjedavanje OEBS kroz dvije specifične simulacije – uz prethodnu, koja je održana u Beču, druga će biti održana u Beogradu. Kroz pomenute segmente, učesnici će biti upoznati sa radom struktura OEBS, uz izradu Omladinskog akcionog plana.

Pomenuti plan biće predstavljen u Bazelu krajem godine, na ministarskom vijeću OEBS - stoji, između ostalog, u saopštenju Savjeta mladih Prijestonice Cetinje.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018