Gradonačelnik Bogdanović razgovarao sa ambasadorom Austrije dr Johanom Frolihom
14.01.2014

Tokom susreta, gradonačelnik Bogdanović naglasio je značaj sadržajne saradnje između Crne Gore i Austrije, pri čemu je informisao današnjeg sagovornika da su korijeni diplomatskih odnosa dvije države, između ostalog, upravo vezani za Cetinje – gdje je svojevremeno bilo sjedište poslanstva nekadašnje Austrougarske Monarhije.

Gradonačelnik Bogdanović upoznao je ambasadora Froliha I sa ključnim projektima gradske uprave, pri čemu je posebno bilo riječi o sferi privrede, te o predstojećim projektima gradnje žičare Kotor – Lovćen – Cetinje i izmještanja ikone bogorodice Filermose u Cetinjsku pećinu.

Ambasador Frolih čestitao je gradonačelniku Bogdanoviću na nedavnom reizboru na tu dužnost. On je istakao da je riječ o njegovoj prvoj zvaničnoj posjeti Cetinju, ali i da je od početka svog mandata u više navrata boravio u crnogorskoj Prijestonici, dodajući da je fasciniran gradom i njegovom prošlošću.

On se posebno osvrnuo na projekat gradnje žičare Kotor – Lovćen – Cetinje, ali i na značaj predstojećeg preseljenja sjedišta Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija na Cetinje.

Današnji sagovornici iskazali su uvjerenje da će naredni period donijeti dodatno intenziviranje izuzetno sadržajne i kvalitetne dosadašnje saradnje Prijestonice Cetinje i Ambasade Republike Austrije u Crnoj Gori.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018