Svečanom akademijom na Cetinju obilježeno 65 godina postojanja SUBNOR-a
30.12.2013


Događaj, upriličen u saradnji SUBNOR-a Crne Gore i Prijestonice Cetinje, održan je u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“.

Tokom Svečane akademije, prisutne su pozdravili gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović i potpredsjednici SUBNOR-a Zuvdija Hodžić i Ljubo Sekulić.

Obraćajući se ispred grada domaćina, gradonačelnik Aleksandar Bogdanović čestitao je članstvu SUBNOR-a šest i po decenija postojanja te organizacije.

- Naš grad heroj do danas je ostao čvrsto privržen idejama antifašizma i idealima slobode – od kojih je, uostalom, sve i počelo. Jer, na temeljima tih principa, za koje su pali mnogi naši sugrađani i sunarodnici, a koji su postali univerzalna vrijednost savremenog čovječanstva - sazdano je savremeno društvo, okrenuto prosperitetu i budućnosti, a ponosno na stranice svoje svijetle prošlosti – rekao je on.

Gradonačelnik Bogdanović podsjetio je i da je tekuće godine navršeno sedam decenija od smrti 14 narodnih heroja iz Cetinjskog sreza - Pera Ćetkovića, Jelene Ćetković, Milovana Čelebića, Radovana Gardaševića, Blaža Martinovića, Marka Marinovića, Nikole Martinovića, Stanka Martinovića, Petra Prlje, Jova Radulovića, Dušana Strugara, Špira Vujovića, Đura Vujovića i Jovana Zvicera.

Potpredsjednik SUBNOR-a akademik Zuvdija Hodžić podsjetio je na značaj Saveza udruženja boraca Narodno – oslobodilačkog rata i antifašista Crne Gore kroz minule dekade.

- Naša organizacija ostala je jedinstvena na području Crne Gore. Nastala iz Narodno – oslobodilačke borbe, imala je važnu ulogu u očuvanju tekovina slobode i antifašizma. Ponosni smo na svoj rad i na ulogu koju Savez udruženja boraca Narodno – oslobodilačkog rata Crne Gore danas ima u društvu – kazao je akademik Hodžić.

SUBNOR je, kako je kazao potpredsjednik te organizacije profesor Ljubo Sekulić, imao važnu ulogu u izgradnji zemlje.

- Borci su bili neumorni graditelji države, a SUBNOR nezamjenjivi čuvar vrijednosti Narodno - oslobodilačke borbe. Naša organizacija izgrađivala je sebe uporedo sa izgradnjom zemlje – naglasio je on.

U sadržajnom umjetničkom programu učestvovale su klape „Alata“ i „Acca Voce“, vokalna solistkinja Danica Nikić, Džoni Hodžić i učenici OŠ „Lovćenski partizanski odred“.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018