JPU "Zagorka Ivanović" dobitnik Državne nagrade "Oktoih" za 2013. godinu
16.12.2013

Javnu predškolsku ustanovu „Zagorka Ivanović“ za Nagradu „Oktoih“ predložio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović.

U nastavku, integralno prenosimo saopštenje Ministarstva prosvjete Crne Gore.

Donijeta odluka o dobitniku Državne nagrade „Oktoih“ u 2013. godini

Žiri za dodjelu Državne nagrade „Oktoih“ u sastavu: Pavle Goranović, predśednik, prof. dr Marko Camaj, član, Svetislav Bakić, član, Milica Pajović, član,  Borislav Kašćelan, član, na IV śednici održanoj 16. decembra 2013. godine, odlučio je da Državna nagrada „Oktoih“, za 2013. godinu pripadne JPU „Zagorka Ivanović“, Cetinje i Mirjani Vučinić, profesoru biologije u JU OŠ „Jugoslavija“, Bar.

Žiriju za dodjelu Državne nagrade „Oktoih“ dostavljeni su prijedlozi za 4 ustanove i 4 pojedinca.

Nagrada „Oktoih“, kao najviše odličje za doprinos unapređivanju obrazovno-vaspitnog rada, odanost i posvećenost nastavničkom pozivu ustanovljena je 1970. godine i dodjeljuje se saglasno članu 14 Zakona o državnim nagradama („Službeni list RCG“, broj 38/07).

"Oktoih" se svake godine dodjeljuje pojedincima i ustanovama iz oblasti obrazovanja (predškolskog, osnovnog, srednjeg i visokog, kao i učeničkog i studentskog standarda) za izuzetne rezultate u obrazovanju i vaspitanju.

Nagrade, koje se sastoje od plakete, diplome i novčanog dijela, dobitnicima će svečano uručiti ministar prosvjete Slavoljub Stijepović, 17. januara 2014. godine.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018