Gradonačelnik Bogdanović razgovarao sa ambasadorkom Ukrajine u Crnoj Gori Oksanom Sljusarenko
11.12.2013

Tokom susreta, najviše riječi bilo je o privrednoj saradnji, pri čemu je napravljen poseban osvrt na dosadašnje aktivnosti u pogledu uspostavljanja proizvodnog pogona kompanije „Montelor“ u biznis zoni na prostoru gornjeg kompleksa „Oboda“.

U tom pogledu, gradonačelnik Bogdanović i ambasadorka Sljusarenko iskazali su zadovoljstvo činjenicom da pripremne aktivnosti teku planiranom dinamikom, te da je sasvim izvjesno da će proizvodnja u pomenutom pogonu početi već tokom proljeća predstojeće godine.

Ambasadorka Sljusarenko naglasila je kako projekat uspostavljanja fabrike čokoladnih proizvoda „Montelor“ predstavlja primjer koji treba slijediti u budućnosti, a u cilju jačanja privredne saradnje između crnogorskih i ukrajinskih subjekata.

Gradonačelnik Bogdanović iskazao je uvjerenje da će i drugi ukrajinski privredni subjekti u budućnosti razmotriti mogućnosti ulaganja u Cetinje, naglašavajući da je riječ o projektima koji mogu rezultirati obostranim benefitima – prevashodno u pogledu otvaranja novih radnih mjesta, te procesa širenja proizvodnje ukrajinskih industrijskih kompanija i njihovog prisustva na tržištima našeg regiona.

Tokom susreta je naglašen značaj dosadašnje saradnje Crne Gore i Ukrajine, uz obostrano uvjerenje da će ona u predstojećem periodu biti dodatno podstaknuta i intenzivirana.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018