Dodijeljene nagrade za filantropiju "Iskra"
09.12.2013

Dodjelu nagrada otvorio je pozdravnim obraćanjem gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović.

- Vjerujem da ćemo se saglasiti da dobročinstvo i plemenitost jesu karakteristike koje danas mogu biti među pokretačima u pogledu odgovora izazovima sa kojima se suočavamo. Lična i kolektivna odgovornost, pažnja i humanost moraju biti neizostavan dio svakog puta na našem zajedničkom cilju ka kontinuiranom doprinosu razvoju lokalnih i širih zajednica, a time i ka cjelokupnom društvenom progresu. Samo u takvom pristupu leži ključ daljeg prosperiteta i jačanja društvenih vrijednosti. A imajući to na umu, i naša gradska uprava u proteklom je periodu upriličila niz humanitarnih aktivnosti, podržavajući brojne plemenite inicijative i nastojeći da u što većoj mjeri podrži i pomogne pojedincima suočenim sa teškoćama. A ovaj skup najbolja je prilika da ustvrdim da će takav odnos biti među ključnim karikama našeg daljeg rada – rekao je gradonačelnik Bogdanović.

U uvodnom dijelu događaja, prisutne su pozdravili direktorica Fonda za aktivno građanstvo Anica – Maja Boljević i predstavnik Uprave za dijasporu pri Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija Branko Milić.

Tokom događaja, dodijeljeno je devet priznanja i nagrada. Specijalno priznanje za doprinos razvoju filantropije dobio je princ Nikola II Petrović. Specijalno priznanje za građanski doprinos pripalo je Anki Đurišić, a za medijski doprinos Marijani Bojanić. „Adriatic Marinas – Porto Montenegro“ dobitnici su specijalnog priznanja za razvoj lokalne zajednice, dok je specijalno priznanje za korporativnu filantropiju pripalo kompaniji „Crnogorski telekom“.

Ovogodišnja nagrada „Iskra“ za životno djelo posthumno je dodijeljena Pavlu Popoviću, a nagrada za individualni doprinos Nadi Radimir. Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici pripala je kompaniji „Neckom“, a za doprinos dijapore Bošnjačkom udruženju Pljavljana i Gusinjana „Behar“.

Jubilarnu petu dodjelu nagrada "Iskra" organizovao je Fond za aktivno građanstvo, u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore, Ministarstvom održivog razvoja i turizma i Upravom za dijasporu pri Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018