Gradonačelnik Bogdanović sastao se sa šeficom Odjeljenja za pristup Evropskoj uniji pri Regionalnom birou za Evropu UN
25.11.2013


Tokom sastanka, gradonačelnik Bogdanović upoznao je sagovornicu sa dosadašnjim projektima Prijestonice Cetinje, pri čemu je posebno bilo riječi o onima koji su realizovani kroz saradnju sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), poput rekonstrukcije Dvorskog trga, te programa „Beautiful Cetinje“.

On je naglasio kako su, upravo u okviru programa „Beautiful Cetinje“, u toku radovi na rekonstrukciji starog zdanja bolnice „Danilo prvi“, a da je UNDP bio partner i na izradi projekta saobraćajnice na ulazu u grad, čija je gradnja takođe u toku.

Više riječi bilo je i o projektima koji slijede, a za koje u procesu pripreme dokumentacije, uz Prijestonicu Cetinje, učestvuje UNDP – kao što su rekonstrukcija dva gradska parka ili rekonstrukcija bivšeg ruskog poslanstva, u kojem će biti smješteno Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija.

Gospođa Poole iskazala je zadovoljstvo činjenicom da Prijestonica Cetinje pripada krugu gradskih uprava koje su u minulom periodu intenzivno sarađivale sa UNDP, a da su rezultati te saradnje oličeni u brojnim okončanim i započetim projektima.

Ona se osvrnula i na podsticaje koje je Prijestonica Cetinje ponudila u pravcu otvaranja novih radnih mjesta, navodeći da je od izuzetnog značaja što i te aktivnosti već daju rezultata.
Nakon sastanka u Prijestonici Cetinje, uslijedio je obilazak Dvorskog trga i bivšeg ruskog i britanskog poslanstva.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018