Uručeni sportski rekviziti i zahvalnice osnovnim i srednjim školama sa gradskog područja
22.11.2013

Tokom susreta, kojem su prisustvovali predstavnici osnovnih škola „Njegoš“ i „Lovćenski partizanski odred“, te Gimnazije i Srednje stručne škole, gradonačelnik Bogdanović i direktor Uprave za sport Kapisoda uručili su zahvalnice povodom doprinosa organizaciji nedavno održane 13. Međunarodne ulične atletske trke „Oslobođenje Cetinja“.

Takođe, gradonačelnik Bogdanović i Kapisoda dodijelili su lopte za fudbal, rukomet i košarku, koje će u bitnoj mjeri uticati na realizaciju obrazovnih aktivnosti iz opsega fizičkog vaspitanja.

Gradonačelnik Bogdanović kazao je kako će podrška Prijestonice Cetinje razvoju sporta u školama biti nastavljena.

- Ovo je samo jedna u nizu akcija kojima potvrđujemo da smo, kao odgovorna gradska uprava, u punoj mjeri posvećeni razvoju sporta u školama. Svakako, mi ćemo i u budućnosti u kontinuitetu podržavati ovaj segment obrazovanja, ali i rad sportskih klubova sa talentovanom djecom, koja su budućnost cetinjskog sporta – rekao je on.

Petar Kapisoda najavio je i nove aktivnosti u pravcu podrške sportu u školama.

- S obzirom da razvoj sporta na školskom nivou jeste među osnovnim djelatnosti Uprave za sport, onda je sasvim logično što smo pokrenuli inicijativu koja je, zahvaljujući našim prijateljima iz sportskih klubova i saveza, rezultirala nabavkom rukometnih, fudbalskih i košarkaških lopti koje su uručene osnovnim i srednjim školama. Ovo je samo početak akcije koja će biti nastavljena u narednom periodu, pošto očekujem da ćemo ubrzo uručiti slične rekvizite i školama sa seoskog područja – rekao je Kapisoda.

Tokom današnjeg susreta, bilo je više riječi i o budućoj saradnji i podršci gradske uprave sportskim aktivnostima u osnovnim i srednjim školama na Cetinju.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018