Savjet mladih Prijestonice Cetinje inicirao osnivanje istih tijela u ostalim crnogorskim gradovima
20.11.2013

Tim povodom, Savjet mladih Prijestonice Cetinje oglasio se saopštenjem za medije, u kojem, između ostalog, stoji sljedeće:

- Savjet mladih Prijestonice Cetinje uputio je predsjednicima svih crnogorskih opština i gradonačelniku Glavnog grada otvoreno pismo o potrebi osnivanja savjeta mladih.

Cetinjski Savjet mladih je na posljednjem zasijedanju donio zaključak o pokretanju inicijative za osnivanje savjeta mladih u svim crnogorskim opštinama koje to do sad nijesu uradile. Prema podacima koji su nam bili na raspolaganju, u našoj državi postoje tri savjeta mladih koji djeluju kao savjetodavno tijelo lokalnih uprava za pitanja omladinske politike, pri čemu je u više opština počeo proces osnivanja istih.

Savjet mladih Prijestonice Cetinje nedavno je na Forumu u Ankari potpisao Deklaraciju o saradnji Savjeta mladih na internacionalnom nivou, čime je preuzeo ulogu jednog od pokretača ujedinjenja mladih u svojoj državi. U pismu je navedeno i da nije neophodno podsjećati da je samo osnivanje savjeta mladih u jednoj opštini ogroman korak ka usvajanju demokratskih vrijednosti, jer se na taj način u donošenja odluka uključuje dio društva koji do sada nije imao velikih mogućnosti za djelovanje.

Savjet mladih Prijestonice Cetinje, takođe, ponudio je i logističku podršku u procesu osnivanja savjeta mladih u drugim gradovima, što uključuje pomoć pri proceduri izbora članova, usvanjanju pravilnika o radu i drugim procesima.

Kako je Savjet mladih Prijestonice Cetinje osnovan od strane gradonačelnika Aleksandra Bogdanovića, inicijativom je preporučeno i da predsjednici opština i gradonačelnik Glavnog grada budu inicijatori i nosioci procesa osnivanja savjeta mladih u lokalnim upravama na čijem su čelu – navodi se u saopštenju Savjeta mladih Prijestonice Cetinje, koje potpisuje predsjednik tog tijela Filip Stanojević.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018