Potpisana Povelja o bratimljenju OŠ "Njegoš" i OŠ "Ristan Pavlović"
20.11.2013


Akt o bratimljenju dvije škole potpisali su direktorica OŠ “Njegoš” Novka Milošević i director OŠ “Ristan Pavlović” Dragan Tošić.

Događaju su, između ostalih, prisustvovali gradonačelnik Prijestonice Cetinje, predsjednik Senata Prijestonice Cetinje dr Milovan Janković i pomoćnica ministra prosvjete u Vladi Crne Gore Vesna Vučurović.

- Inicijativa o bratimljenju ove dvije škole, koje prema svojoj tradiciji i renomeu pripadaju krugu najznačajnijih edukativnih ustanova u zemlji, samo je potvrda dobrih i sadržajnih odnosa koji egzistiraju na relaciji između crnogorske Prijestonice i našeg sjevera. Vjerujući da edukacija jeste najznačajnija spona među mladima, sasvim odgovorno mogu ustvrditi da smo danas na početku jedne izuzetne priče, koja će rezultirati širokom i sveobuhvatnom saradnjom između OŠ „Njegoš“ i OŠ „Ristan Pavlovič“ – istakao je gradonačelnik Bogdanović.

Direktorica OŠ “Njegoš” Novka Milošević iskazala je zadovoljstvo što je pomenuta ustanova danas krunisala sadržajno prijateljstvo sa OŠ “Ristan Pavlović”, posebno što ono dolazi u godini kada je najstarija crnogorska škola dobila Trinaestonovembarsku nagradu.

Ispred OŠ “Ristan Pavlović”, prisutne je pozdravio direktor Dragan Tošić, koji je naglasio značaj činjenice da je ta obrazovna ustanova od danas bogatija za pobratima iz prijestonog grada.

Tokom događaja, prisutne su pozdravili i učenici, koji su priredili kratak umjetnički program.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018