Svečano otvorena Američka čitaonica
13.11.2013



Objekat su otvorili gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović i ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Sju Kej Braun, a svečanosti su prisustvovali brojni posjetioci, među kojima i ministar kulture u Vladi Crne Gore Branislav Mićunović.

Pozdravljajući okupljene, gradonačelnik Bogdanović iskazao je zadovoljstvo činjenicom što je u crnogorskoj Prijestonici otvoreno novo kulturno predstavništvo.

- Uvažavajući činjenicu da iz kvalitetnih i sadržajnih partnerstava proizilaze inicijative od izuzetnog značaja, onda mogu ustvrditi i da je u slučaju saradnje, a prije svega – prijateljstva između Prijestonice Cetinje i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, upravo tako. Jer, uspostavljanje Američke čitaonice samo je jedan u nizu rezultata našeg partnerstva, na kojem posebnu zahvalnost želim iskazati njenoj ekselenciji ambasadorki Sju Kej Braun. Čvrsto sam uvjeren da ćemo uspostavljanjem Američke čitaonice otvoriti novo poglavlje u našoj saradnji, a što je još bitnije - da će realizacijom ove ideje najviše dobiti građani Cetinja, koji će u ovoj ustanovi moći da koriste niz raznovrsnih sadržaja – kazao je gradonačelnik Bogdanović.

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Sju Kej Braun naglasila je kako je riječ o trećem prostoru u Crnoj Gori koji je posvećen razvoju američko – crnogorske kulturne saradnje.

- Veoma mi je drago što je na Cetinju otvorena američka čitaonica koja je osnovana u saradnji sa lokalnom upravom. Ovaj datum nije samo važan za Cetinje već i za veze između dvije države jer smo na taj dan prije 10 godina osnovali Američki ugao u Podgorici, što je bio prvi servis te vrste u Crnoj Gori. Ovaj će centar pružati pouzdane informacije o Sjedinjenim Američkim Državama svim građanima Cetinja, ali i svim gostima Prijestonice, a raspolagaće i kolekcijom knjiga, časopisa i periodika kao i sa DVD kolekcijama ali i pristupom različitim kvalitetnim informacijama na internetu – istakla je ambasadorka Sju Kej Braun.

Američka čitaonica, koja se nalazi u Dečanskoj ulici, biće otvorena svakog radnog dana od 9 do 17 časova. U novoj kulturnoj ustanovi u našem gradu, posjetiocima će biti dostupno niz sadržaja – počev od biblioteke, preko filmskih izdanja, baza podataka, muzičkog fonda, sve do kurseva i polaganja testova.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018