Održan Crnogorski likovni salon "13. novembar"
12.11.2013



Ovogodišnji Salon, na kojem je radove predstavilo 20 mladih umjetnika iz Crne Gore, organizovan je u saradnji Prijestonice Cetinje sa Društvom istoričara umjetnosti i Ministarstvom kulture.

Salon je otvorio gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, koji je iskazao zadovoljstvo činjenicom da Crnogorski likovni salon „13. novembar“ doživljava svoje 35. izdanje.

- Renome Crnogorskog likovnog salona „13. novembar“ građen je decenijama. A na tome su posvećeno radile čitave generacije – još od šezdesetih, kada je naš salon začet, preko dana njegove obnove, sve do danas. Čitava niska vrsnih likovnih umjetnika čiji su radovi bili prisutni na cetinjskom likovnom salonu, danas sadrži stotine imena. A priča o ovom događaju, koji je i svojim nazivom, i terminom održavanja, i čitavim svojim trajanjem neraskidivo vezan za Dan Prijestonice Cetinje, iz godine u godinu, sve je sadržajnija – istakao je on.

Ovogodišnji gran pri Crnogorskog likovnog salona „13. novembar“ dobio je Adin Rastoder za rad „Maltene momenti“. Nagrada za slikarstvo pripala je Leni Nikčević, za vajarstvo Milunu Mišku Čvoroviću, a za crtež / fotografuju Nebojši Dediću.

Na 35. Crnogorskom likovnom salonu „13. novembar“ radovima su se predstavili Milun Miško Čvorović, Nebojša Dedić, Milka Delibašić, Srđa Dragović, Novica Kovač, Irena Lagator-Pejović, Andrija Lekić, Marko Marković, Lena Nikčević, Teodora Nikčević, Jelena Pavićević, Ana Pejović-Knežević, Nikola Radović, Siniša Radulović, Adin Rastoder, Đorđe Rašović, Vanja Vikalo, Darko Vučković, Jovana Vujanović, Vlatka Vujošević.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018