Održana 13. međunarodna ulična atletska trka „Oslobođenje Cetinja“
12.11.2013



Pred brojnim učesnicima i posjetiocima na Studentskom trgu, atletsku trku otvorio je direktor Uprave za sport Prijestonice Cetinje Petar Kapisoda, koji je istakao kako je riječ o jednom od najznačajinijih događaja u državi.

- Kada govorimo o trci “Oslobođenje Cetnja”, prije svega, govorimo o tradiciji koju treba čuvati i njegovati. Jer, već afirmisana cetinjska novembarska ulična trka, događaj je koji – kako godine odmiču – doživljava sve bolja izdanja, a time i na najbolji način promoviše naš grad na domaćoj i regionalnoj sportskoj sceni. Smatram da neću pogriješiti ako naglasim da je međunarodna ulična trka „Oslobođenje Cetinja“ do danas stekla status jednog od najznačajnijih atletskih događaja u Crnoj Gori, ali i da kao takva, istovremeno, pripada krugu najprepoznatljivijih sportskih smotri u našem gradu – rekao je on.

Ispred Atletskog saveza Crne Gore prisutnima se obratio generalni sekretar Milan Madžgalj.

- Drago mi je što ove godine svjedočimo novom izdanju ove trke, koja spada među najkvalitetnije događaje u crnogorskoj atletici, a koja ove godine, uz domaće takmičare, okuplja i atletičare iz Srbije i iz Bosne i Hercegovine - kazao je Madžgalj.

U glavnim trkama pobijedili Slađana Perunović i Uroš Kutlešić

Inače, u glavnim trkama, na dionici od 4.000 metara, prošlogodišnji naslov prvaka odbranila je Slađana Perunović, dok je Uroš Kutlešić trijumfovao u muškoj konkurenciji. Učesnici glavne trke, već tradicionalno, nastupili su na dionici Studentski trg – Bajova ulica – Jovana Tomaševića – Novice Cerovića – Štampara Makarija – Njegoševa – Studentski trg.

Drugo mjesto u ženskoj konkurenciji pripalo je Teodori Simović, a treće Elvedina Zornić. Kod atletičara, srebrnu medalju osvojio je Mirko Petrović, a bronzanu Jasmin Jojić.

U kategoriji juniorki, medalje su osvojili Lidija Todorović (prvo mjesto), Aleksandra Jovanović (drugo mjesto) i Tamara Miletić (treće mjesto), dok su najbrži među juniorima bili prvoplasirani Adam Zilkić, drugoplasirani Aleksandar Miletić i Marko Đurović, koji je zauzeo treće mjesto.

U nadmetanju učenika cetinjskih osnovnih škola, najuspješniji su bili Jovan Jablan (prvo mjesto), Miloš Krivokapić (drugo mjesto) i Janko Jabučanin (treće mjesto). Kod učenica, prvoplasirana je Milica Marković, druga je na cilj stigla Sofija Jabučanin, a treća Jovana Jabučanin.

Cetinjski srednjoškolci učestvovali su u trci na hiljadu metara. Prvo mjesto kod učenika osvojio je Darko Perišić, drugo Filip Pejaković, a treće Janković Bogdan. Među srednjoškolkama, najbolja je bila Katarina Ćuković, a slijede Nikolina Drecun i Ružica Vulićević.

U trci „Oslobođenje Cetinja“ ove su godine učestvovali I pripadnici Vojske Crne Gore i Uprave policije. Kod vojnika, najbrži je bio Goran Petrić, slijede Milorad Radojević i Alen Madrović. Na jednakoj dionici nadmetali su se i članovi Uprave policije, među kojima je prvo mjesto pripalo Veselinu Petrušiću.

Kod veterana, najbrži je bio Slavoljub Miladinović.

Organizatori današnje trke su Prijestonica Cetinje i Atletski savez Crne Gore.

Podsjetimo, sportski program obilježavanja 13. novembra – Dana Prijestonice Cetinje počeo je prethodnog vikenda, kada su održane dvije manifestacije – međunarodni džudo turnir „13. novembar“ i veliki bilijar turnir „Cetinje 2013“.

Uz Prijestonicu Cetinje i ASCG, podršku organizaciji ovogodišnje manifestacije pružilo je i niz sponzora – JPU “Zagorka Ivanović”, JP “Vodovod i kanalizacija”, “Monte-alpe”, “Hipotekarna banka”, “Efel motors”, “Božja voda”, “Cetkom”, “Martex”, “Slana”, “Đurković company”, “Cosmetics shop”, “Prizma” i “Efel Cetinje”.

Tokom otvaranja trke, na Studentskom trgu nastupili su i članovi kulturno-umjetničkog društva “Njegoš” i mališani iz JPU “Zagorka Ivanović”.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018