Na Cetinju potpisan Ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji o uspostavljanju pogona kompanije „Montelor“
11.11.2013



Ugovor su potpisali gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, stečajni upravnik AD „Obod“ Nikola Vujačić i izvršni direktor kompanije „Montelor“ Rastislav Karandjejev, a događaju su, između ostalih, prisustvovali i ministar ruralnog razvoja i poljoprivrede u Crnoj Gori Petar Ivanović i ambasadorka Ukrajine u Crnoj Gori Oksana Sljusarenko.

Danas potpisanim Ugovorom predviđeno je da, u okviru biznis zone u gornjem „Obodu“, bude otvorena fabrika za proizvodnju čokoladnih artikala, što će – kako je naglašeno – rezultirati sa 53 novootvorena radna mjesta u crnogorskoj Prijestonici.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Bogdanović poželio je dobrodošlicu ukrajinskim investitorima, navodeći kako je riječ o još jednom dobrom primjeru implementacije stimulativnih mjera koje je Prijestonica Cetinje početkom godine ponudila zainteresovanim privrednicima.

- Posebno mi je drago što će danas potpisani ugovor, shodno biznis planu kompanije „Montelor“, rezultirati sa 53 nova radna mjesta, a što potvrđuje da je riječ o primjeru dobre i održive investicije. Takođe, ovo je još samo jedan u nizu uspješnih rezultata podsticaja koje je zainteresovanim investitorima ponudila Prijestonica Cetinje. Podsjetiću da smo u dosadašnjem dijelu godine, upravo kroz stimulativne mjere, otvorili 105 novih radnih mjesta – i to počev od postojećih lokalnih privrednika, sve do novih kompanija, od domaćih do inostranih. A zahvaljujući ovom, kao i još nekoliko drugih već potpisanih ugovora i sporazuma, u narednim mjesecima biće otvoreno više od 100 novih radnih mjesta – kazao je on, dodajući da je riječ o primjeru uspješnog nastupa Prijestonice Cetinje i Vlade Crne Gore pred stranim investitorima.

Izvršni direktor „Montelora“ Rastislav Karandjejev zahvalio je gradskoj upravi na podršci koja je rezultirala potpisivanjem Ugovora o poslovno – tehničkoj saradnji.

- Današnje potpisivanje predstavlja krunu naših dosadašnjih zajedničkih aktivnosti, a prije svega trasira naš predstojeći rad na uspostavljanju fabrike u gornjem „Obodu“ – kazao je Karandjejev.

Stečajni upravnik AD „Obod“ Nikola Vujačić kazao je kako današnji čin predstavlja „veliki korak za Cetinje“.

- Moje je zadovoljstvo što sam, ispred AD „Obod“, bio u prilici da učestvujem u dosadašnjim aktivnostima, zahvaljujući kojima će pomenuta biznis zona u narednom periodu dobiti novi sadržaj – kazao je Vujačić.

Nakon potpisnika, prisutne su pozdravili ministar Ivanović i ambasadorka Sljusarenko.

Ministar Ivanović izrazio je zadovoljstvo time što je dolazak „Montelora“ na Cetinje jedan od konkretnih rezultata nedavne posjete delegacije Vlade Crne Gore Ukrajini.

- Naša delegacija nedavno je boravila u Ukrajini, a jedan od razgovora sa tamošnjim privrednicima bio je vezan upravo za ovu investiciju. Stoga, drago mi je što je sve realizovano u kratkom vremenskom roku i što su predstavnici kompanije „Montelor“ danas sa nama. Svako radno mjesto je bitno, zbog čega ovakve i slične investicije dodatno dobijaju na značaju – rekao je on.

Ambasadorka Sljusarenko takođe se osvrnula na septembarsku posjetu delegacije Vlade Crne Gore toj državi.

- Nakon posjete delegacije Vlade Crne Gore, koja je razgovarala sa ukrajinskim privrednicima, došli smo na Cetinje, upoznali se sa stimulativnim mjerama koje nudi gradska uprava i rezultat je očigledan – ovaj projekat proizašao je upravo iz tog procesa – naglasila je ona.

Prema planovima kompanije „Montelor“, već narednih dana slijedi početak rekonstrukcije hale u kojoj će djelovati buduća fabrika. Početak rada – shodno predočenom planu – slijedi za četiri mjeseca.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018