U BK „Biljarda“ počeo veliki bilijar turnir „Cetinje 2013“
02.11.2013



Takmičenje, koje je upriličeno povodom 200. godišnjice rođenja Petra II Petrovića Njegoša, u okviru sportskog programa proslave 13. novembra – Dana Prijestonice Cetinje, otvorio je gradonačelnik Aleksandar Bogdanović.

- Cijenim da će o značaju i težini ovog turnira ne treba posebno govoriti. Tek bih naglasio da o uspješnoj organizaciji, iza koje stoji bilijar klub „Biljarda“, najbolje svjedoči činjenica da je danas sa nama višestruki svjetski prvak i jedan od najvećih globalnih aktera bilijara Marko Zaneti. Ova prilika obavezuje me i da naglasim kako je Prijestonica Cetinje, još od samog početka, prepoznala značaj organizacije ovog takmičenja, a prije svega – važnost rada Bilijar kluba „Biljarda“, ne samo za lokalnu sportsku scenu, već i za crnogorski bilijar u globalu. Zbog toga, drago nam je što smo bili u prilici da podržimo realizaciju ove ideje. Naša podrška, međutim, na tome neće stati. Jer, Prijestonica Cetinje ostaće posvećen partner Bilijar kluba „Biljarda“, iza kojeg danas stoji niz pojedinaca privrženih ovoj igri, a koji na najbolji način održavaju živom tradiciju staru gotovo dva stoljeća – kazao je on.

Brojne goste, među kojima su, između ostalih, bili mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo i direktor Uprave za sport Igor Vušurović, pozdravio je i predsjednik BK „Biljarda“ Danilo Brajović.

- Moje je zadovoljstvo što je inicijativa našeg kluba uspješno realizovana i što danas otvaramo turnir „Cetinje 2013“, koji je od izuzetnog značaja za crnogorski bilijar. Na tome što je naša ideja pretočena u stvarnost, posebno želim zahvaliti Prijestonici Cetinje koja je od početka ispratila organizaciju turnira, ali i gospodinu Marku Zanetiju, najboljem globalnom bilijar igraču, čije je učešće od neprocjenjivog značaja - istakao je Brajović.

Jedan od najvećih igrača današnjice Marko Zaneti iskazao je zadovoljstvo što prvi put boravi u crnogorskoj Prijestonici.

- Prvi put sam u Crnoj Gori i na Cetinju i već mogu istaći da sam pun utisaka. Prije svega, želio bih zahvaliti gradonačelniku Bogdanoviću na jučerašnjem prijemu, nakon kojeg sam bio u prilici da posjetim Njegoševu Biljardu – što je za mene, kao igrača bilijara, bilo posebno impresivno. Zadivljen sam kulturnim nasljeđem koji vaš grad posjeduje, a jednako i vašim bilijar klubom, koji okuplja igrače kod kojih je uočljiva izuzetna strast i ljubav prema ovom sportu. Stoga sam uvjeren da će ovaj turnir predstavljati snažan motiv da bilijar u Crnoj Gori doživi veću afirmaciju – kazao je svjetski prvak.

Turnir će trajati dva dana, a finalni mečevi na programu su sjutra. Uz Marka Zanetija, na najznačajnijem bilijar turniru u Crnoj Gori tokom posljednjih godina još nastupaju i Vuk Brajović, Vladan – Vanja Tatar, Igor Latković, Nebojša Vujović, Marko Lipovina, Miodrag Gardašević i Danilo Brajović.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018