Formirana Mreža lokalnih koordinatorki za rodnu ravnopravnost Crne Gore
28.10.2013



Na sastanku je istaknuto da je od izuzetnog značaja formiranje Mreže lokalnih koordinatorki za rodnu ravnopravnost Crne Gore. Pored toga, definisani su i osnovni zadaci i misija, utvrđena organizaciona struktura i principi po kojima će mreža funkcionisati, a dogovorene su i konkrektne aktivnosti mreže.

Koordinatorke su diskutovale o mehanizmima za ostvarivanje rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou, izradi, usvajanju i implementaciji lokalnih akcionih planova za rodnu ravnopravnost, te rodnom budžetiranju na lokalnom nivou.

Sastanku u Bečićima prisustvovali su predstavnice i predstavnici Prijestonice Cetinje i opština Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Nikšić, Tivat, Budva, Bar, Kotor i Herceg Novi.

Skupština Prijestonice Cetinje je u oktobru usvojila Lokalni akcioni plan za postizanje rodne ravnopravnosti na teritoriji Prijestonice Cetinje. Lokalnim planom, koji se odnosi na period od četiri godine obuhvaćeno je sedam oblasti i to: zdravstvo, obrazovanje, ekonomija i održivi razvoj, nasilje nad ženama, kultura, mediji i sport, institucionalni mehanizmi za postizanje rodne ravnopravnosti i politika i odlučivanje.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018