Gradonačelnik Bogdanović primio zamjenicu ministra vanjskih poslova Republike Poljske Beatu Stelmah
24.10.2013



Gradonačelnik Aleksandar Bogdanović naglasio je značaj tradicionalno kvalitetnih prijateljskih odnosa dvije države, pritom zahvaljujući na podršci koju Republika Poljska pruža Crnoj Gori u pogledu integracionih procesa.

Tokom sastanka, bilo je više riječi i o mogućnostima za jačanje ekonomske saradnje između Prijestonice Cetinje i privrednih subjekata iz Republike Poljske. U tom pogledu, konstatovano je kako prostor za intenziviranje saradnje postoji, pri čemu je ukazano da znatan podsticaj unaprijeđenju odnosa može predstavljati i Poslovni forum „Poljska – Crna Gora“, koji će početi sjutra.

Gradonačelnik Bogdanović predstavio je pojedinosti vezane za stimulativne mjere i druge podsticaje koje Prijestonica Cetinje nudi potencijalnim investitorima.

Zamjenica ministra vanjskih poslova Republike Poljske Beata Stelmah izrazila je nadu da će poljski investitori prepoznati prednosti koje, na planu investiranja, nudi Prijestonica Cetinje.

Zahvaljujući na značajnoj donaciji u vidu neopodne opreme, koju je Republika Poljska uputila cetinjskom Fakultetu likovnih umjetnosti, gradonačelnik Bogdanović je istakao važnost tog čina.

Gradonačelnik Bogdanović, zamjenica ministra vanjskih poslova Poljske Stelmah i ambasadorka Sikorska, nakon susreta u Prijestonici Cetinje, posjetili su Fakultet likovnih umjetnosti, gdje je dekanu Nenadu Šoškiću uručena donacija Republike Poljske.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018