"Vijek Lovćena, vijek ponosa": Utakmica FK "Lovćen" - HNK "Hajduk" biće odigrana 17. novembra
24.10.2013

Veliki sportski događaj na Obilića poljani, kako je to ranije bilo najavljeno, organizovaće Fudbalski klub „Lovćen“ i Prijestonica Cetinje, čime će na još jedan način biti obilježen zlatni jubilej najstarijeg sportskog kolektiva u našoj državi.

- Proteklih dana postigli smo dogovor o datumu i preostaje da se posvetimo organizaciji utakmice koja će predstavljati krunu proslave stoljeća postojanja „Lovćena“.

Vjerujem da ne treba podsjećati da je „Hajduk“ najveći fudbalski klub koji će gostovati na Cetinju u posljednjih četvrt vijeka i stoga očekujemo da ćemo 17. novembra prisustvovati velikom sportskom spektaklu, ne samo na našem stadionu, već i u čitavom gradu – rekao je gradonačelnik Bogdanović.

Susret „Lovćen“ – „Hajduk“ počeće u 14 časova, a kako je riječ o utakmici kojom će biti proslavljen veliki jubilej, u opticaj će biti puštene ulaznice, koje će biti prodavane po simboličnoj cijeni.

„Lovćen“ i „Hajduk“ tokom prošlosti odigrali su sedam međusobnih susreta – jednom je bio bolji cetinjski klub, a četiri susreta završena su pobjedom Splićana.

Prvi put, „Lovćen“ i „Hajduk“ sastali su se 5. avgusta 1922. godine na Cetinju, kada su gosti trijumfovali rezultatom 5:0. Dan kasnije, dva kluba još jednom su nastupila pred cetinjskom publikom, a „Hajduk“ je opet bio ubjedljiv – 6:0.

Nakon drugog svjetskog rata, uslijedilo je još pet mečeva. Čak četiri odigrana su 1947. godine – dva na Cetinju, a dva u Splitu. „Lovćen“ je te godine,7. septembra,  pred svojim navijačima ostvario za sad jedinu pobjedu (1:0).

Do danas posljednju utakmicu, klubovi sa Cetinja i Splita odigrali su 6. decembra 1948. godine, kada je „Hajduk“ pred 5.000 gledalaca u crnogorskoj Prijestonici slavio rezultatom 4:2.

Podsjećamo, u okviru proslave vijeka Fudbalskog kluba „Lovćen“, organizovano je više događaja, a do sad najznačajniji upriličen je u avgustu, kada je u atrijumu Vladinog doma održana Svečana akademija pod nazivom „Vijek Lovćena, vijek ponosa“.

Predstavnici medijskih kuća, u vezi sa svim detaljnijim informacijama i zahtjevima, mogu se obratiti na sljedeću e-mail adresu

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018