Potpisan Protokol o zajedničkoj realizaciji turističko – kulturnih projekata u cilju objedinjene turističke ponude Prijestonice Cetinje i Opštine Budva
23.10.2013

Protokolom je, između ostalog, predviđena koordinacija zajedničkih nastupa na sajmovima, izrada zajedničkih projekata u cilju razvoja turizma, organizovanje studijskih programa, prilagođavanje programa stranim turistima, te promocija i posredovanje u pružanju turističkih usluga, dok će se u svim programima posebna pažnja biti posvećivana afirmaciji kulturno - istorijskog nasljeđa Cetinja i Budve. Pored ovoga, Protokol obuhvata i finansijsku podršku Opštine Budva Turističkoj organizacije Prijestonice Cetinje. Istovjetan dokument, potpisan je i između Opštine Budva i Opštine Ulcinj.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, povodom potpisivanja pomenutog protokola, naglasio je važnost inteziviranja međugradske saradnje.

¬- Znajući koliko Cetinje, Budva i Ulcinj, kao gradovi koji su učestvovali u potpisivanju današnjih protokola, mogu ponuditi turistima, onda možemo reći da današnji događaj predstavlja dodatni podsticaj - kako u pogledu afirmacije naše turističke ponude, tako i u pogledu međusobne saradnje. Prijestonica Cetinje i ubuduće će biti privržena jačanju saradnje sa drugim gradovima, kako na planu turizma, tako i u drugim oblastima od zajedničkog značaja - istakao je on.

Predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović ukazao je na značaj saradnje sa Prijestonicom Cetinje.

- Budva kao najvrijedniji turistički grad u Crnoj Gori, po pitanju turističkog prometa i broja gostiju, ima ambiciju da bude podstrek za neke druge gradove, na šta se opredijelila iz sopstvenih interesa i već vidimo niz projekata koje možemo zajednički realizovati – rekao je on.

Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu iskazao je zadovoljstvo zbog današnjeg događaja, naglasivši da potpisani protokoli predstavljaju značajan korak za međugradsku saradnju, uz uvjerenje da će njima biti intenzivirana ionako kvalitetna i sadržajna saradnja.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018