Univerzalni servis: Na Trešnjevu u rad puštena nova bazna stanica
21.10.2013



Uspostavljanje nove bazne stanice realizovali su Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost i kompanija “Telenor”, a ovom uslugom, stanovnicima sa područja Cuca omogućene su dostupnim telekomunikacione usluge u kvalitetu koji propisuje Evropska unija.

Tim povodom, na Trešnjevu je danas upriličen skup, na kojem se, između ostalih, obratio i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović. On je govorio o tome u kojoj će mjeri novi servis biti od koristi stanovništvu Cuca.

- Komunikacije u svakodnevnom životu imaju izuzetan značaj, što posebno važi za udaljenije ruralne centre, upravo poput Trešnjeva sa okolinom. Naše stanovništvo sa ovog područja mora imati stabilnu mrežu, koja će im omogućiti nesmetanu komunikaciju. Otud implementacija ovog projekta predstavlja novi korak u poboljšanju kvaliteta svakodnevnog života u ovom dijelu Prijestonice Cetinje - istakao je on.

Direktor Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Zoran Sekulić kazao je kako univerzalni servis predstavlja dragocjenu uslugu za stanovnike seoskog područja.

- Time se, indirektno, doprinosi unaprjeđivanju uslova za život na selu i smanjenju socijalnog jaza između seoskih i gradskih područja. Danas otvorena bazna stanica, koja funkcioniše po principu bežične tehnologije, obezbijediće kvalitetnu fiksnu telefoniju i pristup internetu - saopštio je direktor Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Zoran Sekulić.

U gradnju i instalaciju prve bazne stanice za pružanje usluga univerzalnog servisa, koja je izgrađena po zahtjevima lokalnih stanovnika, Telenor je uložio oko 176 hiljada eura. Izvršni direktor Telenora Majkl Malvebo kazao je da ova kompanija kao jedan od strateških ciljeva ima obezbjeđivanje kvalitetnih komunikacionih usluga i u najudaljenijim dijelovima Crne Gore.

- Iako je skoro cijela teritorija Crne Gore pokrivena Telenor mrežom, kao kompanija koja stalno brine o korisnicima, sada idemo i korak dalje – kako bismo u savremeni sistem komunikacija uključili što veći broj naših sugrađana. Svakako, nećemo se zaustaviti na ovoj investiciji, već će naša ulaganja i u narednom periodu ići u smjeru da budemo prepoznati kao operator koji primjenjuje najviše evropske standarde i omogućava građanima najbolju komunikaciju - poručio je Malvebo.

Univerzalni servis je skup osnovnih elektronskih komunikacionih usluga propisanog kvaliteta koje su na teritoriji Crne Gore dostupne svim krajnjim korisnicima po pristupačnim cijenama, bez obzira na njihov geografski položaj. Minimalni skup usluga koje obuhvata univerzalni servis određuje Vlada Crne Gore, dok Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost prati i predlaže potrebne izmjene.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018