Gradonačelnik Bogdanović i ministar Radunović obišli novi mamograf u JZU Dom zdravlja – Cetinje
16.10.2013

Uređaj kojim će u znatnoj mjeri biti osavremenjeno pružanje usluga JZU Dom zdravlja – Cetinje, nabavljen je kroz donatorsku akciju koju su inicirali Prijestonica Cetinje, Organizacija žena i navedena zdravstvena ustanova.

Tokom obilaska, direktor JZU Dom zdravlja – Cetinje Dragan Vušurović istakao je kako će nabavka pomenutog uređaja uticati na modernizaciju rada te institucije. On je ministra Radunovića i gradonačelnika Bogdanovića, takođe, upoznao i sa aktuelnom situacijom u JZU Dom zdravlja – Cetinje, kao i sa najznačajnijim momentima vezanim za pružanje zdravstvene usluge građanima crnogorske Prijestonice.

Nakon obilaska cetinjskog Doma zdravlja, gradonačelnik Bogdanović ukazao je na značaj nabavke novog mamografa.

- Drago mi je što je naša inicijativa naišla na široku podršku i što je ovaj važan uređaj, koji će u bitnoj mjeri unaprijediti pružanje usluga cetinjskog Doma zdravlja, nabavljen za prilično kratko vrijeme. Vjerujem i da će mamograf u budućem periodu snažno doprinijeti otkrivanju karcinoma dojke i da će time biti spašeno ono najvrijednije – a to su ljudski životi. Riječ je o akciji koja može služiti za primjer, a zahvaljujući kojoj će naše sugrađanke na još efikasniji način, u svom gradu, dobijati usluge iz domena zdravstvene zaštite – kazao je gradonačelnik Bogdanović.

Govoreći o istoj temi, ministar Radunović izrazio je zadovoljstvo što je na poziv gradonačelnika Bogdanovića boravio u posjeti Prijestonici Cetinje.

- Drago mi je što na ovaj način na Cetinju obilježavamo mjesec borbe protiv karcinoma dojke. Upravo kupovina i instaliranje mamografa na Cetinju aktivnost je koja se uklapa u naše strateške planove, a shodno našim nacionalnim programima za rano otkrivanje i prevenciju karcinoma dojke. Takođe, drago mi je i što će uskoro početi rekonstrukcija stare bolnice „Danilo prvi“, i to u godini kada proslavljamo vijek i četiri decenije njenog postojanja - zaključio je on.

Zahvaljujući na današnjoj posjeti, te uspješno realizovanoj donatorskoj akciji, direktor JZU Dom zdravlja – Cetinje Dragan Vušurović kazao je kako posebnu zahvalnost duguje danilovgradskom Domu zdravlja, čije će osoblje u početku obavljati preglede mamografom na Cetinju.

- Siguran sam da će naše sugrađanke biti zadovoljne ovim aparatom. Naša zdravstvena ustanova od danas je bogatija za još jedan uređaj, i to simbolično, tokom trajanja mjeseca borbe protiv karcinoma dojke - rekao je Vušurović.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018