Susret gradonačelnika Bogdanovića i ministra zdravlja u Vladi Crne Gore prof. dr Miodraga Radunovića
16.10.2013

Na današnjem sastanku, gradonačelnik Bogdanović i ministar Radunović razgovarali su o prethodnim aktivnostima i saradnji dvije institucije, ali i o narednim koracima u cilju podrške cetinjskom zdravstvu.

Gradonačelnik Bogdanović informisao je ministra Radunovića sa činjenicom da je Prijestonica Cetinje, samo u nekoliko posljednjih mjeseci, realizovala niz mjera i aktivnosti u cilju podrške zdravstvenim institucijama iz našeg grada, ali i u pravu unaprijeđenja socijalne i zdravstvene zaštite građana.

U tom pogledu, istakao je on, gradska uprava jedan je od organizatora programa zdravstvene njege za stara lica sa gradskog i seoskog područja, a u nedavnom periodu bila je među inicijatorima i donatorima akcije kojom je za potrebe JZU Dom zdravlja – Cetinje nabavljen uređaj za rano otkrivanje karcinoma dojke – mamograf. Takođe, kako je dodao gradonačelnik Bogdanović, Prijestonica Cetinje i Centar za prava djeteta nedavno su uručili donaciju pedijatriji Opšte bolnice „Danilo prvi“, a u sferi socijalne politike, kao najznačajniji projekat, on je predstavio gradnju Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju.

On je istakao i kako će gradska uprava u narednom periodu, u okviru projekta „Beautiful Cetinje“, u narednom periodu početi rekonstrukciju stare bolnice „Danilo prvi“, te kako je vrijednost tog projekta 180.000 eura. Gradonačelnik je dodao da su sve aktivnosti na pripremi pomenutog projekta već okončane.

Ministar Radunović iskazao je zadovoljstvo posjetom Cetinju, ističući da je lokalna uprava u minulom periodu pružila značajnu podršku cetinjskom zdravstvu. On je naglasio da je aktivnost nabavke mamografa rezultirala izuzetnim uspjehom, te da je njom unaprijeđeno pružanje zdravstvenih usluga na Cetinju. Ministar Radunović pozdravio je i predstojeći početak rekonstrukcije starog zdanja bolnice „Danilo prvi“.

Više riječi bilo je i o predstojećoj proslavi 140 godina postojanja bolnice „Danilo prvi“.

Ministar je upoznao gradonačelnika Bogdanovića sa projektom implementacije energetske efikasnosti u zdravstvenim ustanovama, pri čemu je nagovijestio da bi u budućnosti do njegove realizacije moglo doći i na Cetinju.

Nakon susreta, gradonačelnik Bogdanović i ministar Radunović sastali su se sa predstavnicima institucija i kompanija koje su donirale sredstva za nabavku mamografa koji je od danas u funkciji u JZU Dom zdravlja – Cetinje.

- Želim vam zahvaliti na tome što ste podržali našu akciju i što smo, za veoma kratko vrijeme, nabavili uređaj koji će biti od izuzetne koristi našim sugrađankama i što ste pružili podršku našim naporima da pomognemo cetinjskom zdravstvu. Vjerujem da ćemo u predstojećem periodu biti u prilici da zajedno sarađujemo na sličnim, humanim projektima – kazao je gradonačelnik Bogdanović.

Obraćajući se prisutnima, ministar Radunović ukazao je na značaj ovog vida društvene odgovornosti.

- Jako je korisno i pohvalno kada svjedočimo akcijama ove vrste, koje nailaze na dobru volju i podršku šireg kruga institucija i preduzeća. Time je Cetinje postalo 14. grad u Crnoj Gori koji ima mamograf - istakao je ministar Radunović.

Tokom današnjeg događaja, gradonačelnik Bogdanović uručio je zahvalnice Prijestonice Cetinje svim ustanovama i preduzećima koja su uputila donaciju za nabavku mamografa. Riječ je o sljedećim subjektima – Opština Kotor, JZU Dom zdravlja Danilovgrad, Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, „Martex“, „Montenegro Airlines“, „13. jul – Plantaže“, „Crnogorski telekom“, „Aerodromi Crne Gore“, „Montenegro bonus“ i „Lovćen osiguranje“.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018