Na Cetinju otvoren treći „Harmonika fest“
16.10.2013

Festival, koji traje u Centralnoj narodnoj biblioteci Crne Gore „Đurđe Crnojević“, otvorio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović.

- Ispred Prijestonice Cetinje, želio bih iskazati zadovoljstvo što je naš grad, sada već tradicionalno, domaćin jednog ovakvog festivala – za crnogorske prilike apsolutno jedinstvenog. Upravo ova i slične manifestacije, cetinjski kulturni mozaik čine raznolikim, sadržajnim i cjelovitim - zapravo, onakvim kakav naš grad, kao kulturna Prijestonica države i zaslužuje. Ovom prilikom, posebno želim istaći trud i napore koji ulažu organizatori kako bi Harmonika fest održao kvalitet i nudio posjetiocima nastupe značajnih majstora harmonike u našem gradu – kazao je gradonačelnik Bogdanović.

Tokom prvog festivalskog dana, pred publikom na „Harmonika festu“ nastupili su profesor na Nacionalnoj muzičkoj akademiji „Čajkovski“ u Kijevu Vitalij Zaec, a u večernjem dijelu programa duo „Pariz – Moskva“ (Roman Jbanov, Dominik Emorin).

Večeras, sa početkom u 20 časova, na programu je koncert srpskog majstora harmonike Nikole Pekovića, a sjutra veče, u isto vrijeme, počeće solo nastup Vitalija Zaeca.

Inače, tokom svih festivalskih dana, učesnici festivala vodiće i majstorske radionice.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018