U Prijestonici Cetinje upriličen „Dan otvorenih vrata“
14.10.2013

„Danu otvorenih vrata“, koji je u saradnji sa pomenutim institucijama organizovala Prijestonica Cetinje, prisustvovali su ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Bendžamin Perks i glumac Nikolas Lindharst.

Na događaju, brojnim posjetiocima obratili su se sekretar Sekretarijata za socijalnu politiku i mlade Prijestonice Cetinje Momčilo Martinović, šef katedre za forenzičku psihologiju Univerziteta u Notingemu prof. dr Kevin Braun, direktorica Centra za socijalni rad – Podgorica Vesna Stojanović, te hraniteljica Vesna Popović i saradnica Centra za socijalni rad – Cetinje Danijela Gvozdenović.

U svom obraćanju prisutnima, direktorica Centra za socijalni rad – Podgorica Vesna Stojanović, podsjetila je na značaj kampanje „Svako dijete treba dom“ i adekvatnog zbrinjavanja djece i mladih bez roditeljskog staranja.

- Kao društvo obavezni smo da omogućimo svoj djeci pravo da žive u toplom i sigurnom porodičnom okruženju – kazala je Stojanović.

Prof. dr Braun je održao prezentaciju i sa stručnog aspekta pojasnio prisutnima sve korake koje je neophodno preduzeti da bi se uspješno obavljao jedan takav human posao.

- Od suštinskog je značaja za mentalni i emotivni razvoj, posebno kod beba i male djece, obezbijediti svakom djetetu da se razvija u porodičnom okruženju ispunjenom pažnjom i toplinom.

Iskustvo hranitelja sa prisutnima je podijelila Vesna Popović.

Detaljnu proceduru kako i na koji način neko može postati hranitelj objasnila je saradnica Centra za socijalni rad – Cetinje Danijela Gvozdenović, koja je ujedno pozvala sve prisutne da razmotre mogućnosti da i oni sami postanu hranitelji, čime bi pokazali svoju humanost.

Nakon „Dana otvorenih vrata“, glumac Nikolas Lindharst posjetio je Fakultet dramskih umjetnosti. On je u pomenutoj instituciji razgovarao sa studentima, koji su mu postavili niz pitanja vezanih za glumačku karijeru, ali i za njegov angažman u UNICEF-u. Razgovoru su, između ostalih, prisustvovali i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Bendžamin Perks i dekanica Fakulteta dramskih umjetnosti Radmila Vojvodić.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018