Počinje instalacija nove turističke i saobraćajne signalizacije na gradskom području
04.10.2013

Ugovor su potpisali gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović i predstavnik kompanije „GateBizz Comunications“ Dejan Dedović.

 - Potpisivanjem ugovora, ostvarili smo saradnju na više polja, s obzirom da ćemo, uz otvaranje predstavništva u gornjem 'Obodu', istovremeno realizovati projekat nove, savremene turističke i saobraćajne signalizacije na Cetinju. Posebno raduje što je riječ o najsavremenijoj uličnoj signalizaciji, koja je, uz informacije, opremljena i QR kodovima – kazao je gradonačelnik Bogdanović.

Cetinje će time dobiti najmoderniju uličnu signalizaciju – počev od tabli sa nazivima ulica, sve do putokaza ka turističkim lokalitetima. Cjelokupan projekat, ujedno, predstavlja donaciju kompanije „GateBizz Comunications“, vrijednu oko 350.000 eura.

Predstavnik kompanije „GateBizz Comunications“ Dejan Dedović zahvalio je gradskoj upravi na podršci, kako povodom otvaranja predstavništva u gornjem „Obodu“, tako i u pogledu projekta izrade nove ulične signalizacije.

- Razmišljajući o otvaranju predstavništva na Cetinju, razmišljali smo i o tome na koji bi način dodatno predstavili svoje proizvode crnogorskoj i regionalnoj javnosti. I otud smo, sasvim logično, odlučili da, u saradnji sa gradskom upravom, Cetinju, kao istorijskoj predstavnici Crne Gore sa velikom turističkom ponudom i bogatom kulutrnom baštinom, doniramo turističku i saobraćajnu signalizaciju. Vjerujemo da ćemo na taj način zainteresovati crnogorsko, ali i regionalno tržište, s obzirom da je riječ o savremenom, tehnološki naprednom tipu signalizacije - kazao je Dedović.

Menadžerka marketinga i prodaje u „GateBizz Comunications“ Jelena Novokmet predstavila je više informacija o samoj signalizaciji.

- Savremena signalizacija ulica podrazumijeva dvodimenzionalni karakter. Prolaznicima, učesnicima u saobraćaju i turstima biće obezbijeđena preglednija i modernizovana signalizacija ulica, dok smo kompanijama obezbijedili nove reklamne prostore. Turisti će, uz to, biti u prilici da se, kroz kodove sa signalizacije, uloguju na zvaničnu prezentaciju grada, gdje će biti u prilici da se informišu o lokalitetima - istakla je ona.

Projekat je već privukao pažnju brojnih gradova širom Evrope, a uloga pilot projekta prepuštena je crnogorskoj Prijestonici.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018