Izglasan DUP "Zona sporta": Stvoreni uslovi za gradnju fudbalskog stadiona na Obiića poljani
01.10.2013

Plan je usvojen glasovima 23 od 26 prisutnih odbornika, a usvajanjem DUP-a okončane su sve urbanističke barijere u pravcu gradnje pomenutog projekta.

Podsjetimo, gradska uprava u minulom je periodu, u svijetlu proslave stoljeća postojanja Fudbalskog kluba „Lovćen“, najavila aktivnosti u cilju gradnje savremenog fudbalskog stadiona. Pomenutu inicijativu podržao je i Fudbalski savez Crne Gore, koji je već iskazao spremnost da aktivno učestvuje u realizaciji navedene ideje.

- Današnjim usvajanjem DUP „Zona sporta“ napravljen je korak naprijed ka početku gradnje fudbalskog stadiona kakav Cetinje zaslužuje. Od sada, sve je na gradskoj upravi, koja u ovom procesu ima snažnu podršku Fudbalskog saveza i Vlade Crne Gore. Potrudićemo se da u što bližem vremenu napravimo svu neophodnu dokumentaciju, kako bi već sljedeće godine počeli radove - rekao je gradonačelnik Bogdanović.

U predstojećem vremenskom okviru, slijedi izrada idejnog i glavnog projekta stadiona na Obilića poljani, ali i izrada ostale dokumentacije u pravcu raspisivanja javnog tendera.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018