Prijestonica Cetinje spremna da podrži "Novo ribarstvo"
25.09.2013

Na sastanku, kojem je prisustvovao i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, iskazana je puna podrška pokretanju proizvodnje i što skorijem formiranju kompanije koja bi, shodno urađenom Investicionom planu,  zapošljavala 57 ljudi.

Na skupu su razmatrane solucije vezane za budući rad fabrike i organizaciju kompanije „Novo ribarstvo“, a sve prisutne strane saglasile su se da će dati svoj doprinos predstojećim aktivnostima na tom planu, predviđenih investicionim planom.

Gradonačelnik Bogdanović kazao je kako Prijestonica Cetinje ohrabruje inicijativu vezanu za obnovu proizvodnje, ukazujući na značaj ponovnog pokretanja proizvodnog procesa – kako za Rijeku Crnojevića, tako i šire, s obzirom da je riječ o jedinoj fabrici za preradu i konzerviranje ribe u našoj državi.

- Maksimalno ćemo pomoći uspostavljanje zdrave kompanije, kakva je predviđena i već urađenim investicionim planom - kazao je on.

Istovremeno, kako je istakao gradonačelnik Bogdanović, neophodno je nastaviti aktivnosti „koje sprovodimo na pronalaženju kvalitetnog strateškog partnera, kako bi ključna pitanja koja se odnose na obezbjeđivanje sirovine i potrebnih obrtnih sredstava bila riješena na dugoročnom planu“.

- Ukoliko prevaziđemo te probleme, Prijestonica Cetinje spremna je da, kroz stimulativne mjere, podrži ovu investiciju sa okvirno 470.000 eura. Naravno, to će se dogoditi ukoliko fabrika otvori 57 radnih mjesta za stanovnike sa teritorije Prijestonice Cetinje - dodao je on.

Učesnici današnjeg sastanka saglasili su se i kako u što skorijem periodu treba preduzeti ključne korake u pravcu uspostavljanja kompanije „Novo ribarstvo“.

Uz gradonačelnika Bogdanovića i predstavnike preduzeća „Novo Ribarstvo“ iz Rijeke Crnojevića, sastanku su prisustvovali generalni sekretar SSSCG Zoran Masoničić, predsjednik Skupštine SSCG Danilo Popović, državna sekretarka u Ministarstvu turizma i održivog razvoja Crne Gore Daliborka Pejović, pomoćnik ministra finansija Miodrag Radonjić, direktor Fonda za penzijsko – invalidsko osiguranje Dušan Perović, predsjednik Privrednog suda Dragan Rakočević, te predstavnici Investiciono – razvojnog fonda, Zavoda za zapošljavanje, Fonda rada i budvanske Komercijalne banke.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018