Svečana akademija povodom vijeka vazduhoplovstva u Crnoj Gori
21.09.2013

Prisutne na događaju pozdravili su princ Nikola II Petrović Njegoš, ministar saobraćaja i pomorstva u Vladi Crne Gore Ivan Brajović i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović.

Obraćajući se učesnicima Svečane akademije, gradonačelnik Bogdanović kazao je kako proslava stogodišnjice prvog leta, ujedno predstavlja snažnu potvrdu naprednih tokova u tadašnjoj Crnoj Gori.

- O tome najbolje svjedoči podatak da je prvi let krilaticom Ivana Đanija Vidmara na Cetinju, uslijedio tek deset godina nakon što su se u nebo vinula braća Rajt, ili svega sedam godina od prvog leta u Evropi. A dogodilo se to nedaleko odavde - što jednako govori i o tadašnjoj slici Cetinja, kao centra crnogorske države. A to, nadalje, jednako govori i o istorijskom značaju našeg grada u svim društvenim sferama, pa i u avijatici - koja je u to vrijeme doživljavana kao najsavršenije dostignuće čovječanstva - kazao je, između ostalog, gradonačelnik Bogdanović.

Tokom svečanosti, upriličena je i projekcija filma „100 godina vazduhoplovstva u Crnoj Gori“, reditelja Gojka Kastratovića.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018