Održan okrugli sto u organizaciji Udruženja paraplegičara Cetinja
20.09.2013


Učesnike skupa, između ostalih, pozdravio je i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, koji je istakao kako će gradska uprava i ubuduće biti privržena poboljšanju statusa osoba sa invaliditetom.

- Ovom prilikom želim podsjetiti da je Prijestonica Cetinje u minulom periodu bila izuzetno posvećena tim pitanjima, a da ćemo upravo narednih dana, u okviru promocije naše transparentne politike, objedinjene pod geslom ’ista prava za sve’, u Bajicama otvoriti i Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju. Uvjeren sam da ćemo se saglasiti kako pomenuti projekat predstavlja novi iskorak, ali obećavam da na tome nećemo stati. Stoga, očekujem da ćemo danas, ali i kroz dalju komunikaciju naše gradske uprave i vaših udruženja, utvrditi dalje smjernice ka poboljšanju statusa lica sa invaliditetom na Cetinju – rekao je on.

Predsjednik Udruženja paraplegičara Cetinja Dejan Tmušić naglasio je značaj djelovanja na planu lakšeg i bržeg zapošljavanja osoba sa invaliditetom, što, prema njegovom, ali i stavu ostalih učesnika okruglog stola, treba biti jedan od prioriteta u narednom periodu.

Gradonačelnik Bogdanović podsjetio je kako je Prijestonica Cetinje nedavno uspostavila Savjet za pitanja lica sa invaliditetom. On je iskazao spremnost da u Kabinetu gradonačelnika, upravo na preporuku Savjeta, angažuje predstavnika koji će se baviti pitanjima poboljšanja statusa osoba sa invaliditetom.

Prisutne su pozdravili i predstavnici Udruženja slijepih i Udruženja gluvih i nagluvih Prijestonice. Takođe, na skupu se obratila i predstavnica Udruženja paraplegičara Crne Gore Nataša Borović.

Na događaju su dodijeljene i diplome članovima Udruženja koji su položili prvi stepen kursa engleskog jezika u organizaciji „Oxford centra“.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018