Proslavom na Obilića poljani obilježeno stoljeće crnogorskog vazduhoplovstva
20.09.2013

Na nebu iznad Cetinja, satima su se smjenjivali različiti tipovi letjelica – počev od aviona, preko balona, sve do helikoptera. Prisutni su ispratili brojne akrobacije u vazduhu, ali i vojnu vježbu, kao i skokove nekih od najznačajnijih domaćih padobranaca.

Na terenu na Obilića poljani prisutni su bili i brojni crnogorski modelari. Oni su prezentirali modele svojih letjelica, koje su kružile iznad Obilića poljane i šire.

Među brojnim posjetiocima, prisutno je bilo i oko hiljadu djece iz 15 crnogorskih gradova.

Proslavi na cetinjskom stadionu prisustvovao je i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović.

- Drago nam je što je Cetinje danas domaćin još jednog značajnog nacionalnog jubileja i što je naša gradska uprava bila u prilici da učestvuje u organizaciji ovog događaja. Korijeni crnogorskog vazduhoplovstva vezani su upravo za ovaj lokalitet, što samo potvrđuje istorijski značaj i ulogu Cetinja. Posebno mi je drago što je naš grad danas domaćin brojnoj djeci iz svih krajeva Crne Gore - kazao je gradonačelnik Bogdanović.

Uz događaj na Obilića poljani, povodom proslave stoljeća crnogorskog vazduhoplovstva, širom grada organizovano je više različitih manifestacija – počev od stvaralaštva mladih umjetnika na Dvorskom trgu, na temu „Budućnost vazduhoplovstva“, sve do izložbe fotografija, projekcije filma o vazduhoplovstvu i svečane akademije, koja će biti upriličena večeras.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018