Uz najveću dosadašnju posjetu, završeno ovogodišnje "Ljeto u Prijestonici"
03.09.2013

Program je trajao dva mjeseca, a tom prilikom organizovano je više desetina manifestacija - kako na gradskom području, tako i u naseljima na seoskom području. Događaje je ispratilo blizu 34.000 posjetilaca, što je dosadašnji rekord kada je riječ o "Ljetu u Prijestonici", a ulaz na sve manifestacije bio je besplatan.

Uz brojne stanovnike Cetinja, znatan dio posjetilaca „Ljeta u Prijestonici“ ove godine činili su i gosti iz drugih crnogorskih gradova, kao i inostrani turisti.

Najposjećeniji su bili muzički događaji – „Royal Music“ festival i „Cucka jeka“. Uz to, tokom „Ljeta u Prijestonici“ nastavljena je tradicija u pogledu organizacije festivala „Cetinje Jazz Fest“ i „Espressivo“.

Kada je riječ o događajima na seoskom području, uz treću „Cucku jeku“, najviše pažnje plijenila je novouspostavljena Riječka noć, te već tradicionalno Njeguško kulturno ljeto, u okviru kojeg su i ove godine upriličene Viteške igre Crne Gore i „Njeguška trpeza“. Među zapaženijim umjetničkim događajima bila je i druga Cetinjska likovna kolonija, ali i nedavni koncert „Cetinjani i prijatelji Lovćenu u čast“.

Uz umjetničke sadržaje, „Ljeto u Prijestonici“ ove je godine imalo i svoj sportski dio. Najviše pažnje izazvalo je Veče boksa na Ljetnjoj pozornici, te premijerno izdanje Street basket turnira „Cetinje 2013“ u Parku „13. jul“.

Ove godine, prvi put upriličen je i Sajam suvenira u Njegoševom parku, a „Ljeto u Prijestonici“ otvoreno je tradicionalnim petrovdanskim okupljanjem „Miris lipa i meda“. Programom "Ljeto u Prijestonici" bilo je obuhvaćeno još niz programa koji su u bitnoj mjeri obogatili kulturnu scenu prijestonog grada.

U okviru „Ljeta u Prijestonici“ na području Cetinja, između ostalih, prvi put su nastupili kultni rok sastavi „Van Gogh“, „Kerber“, „Zabranjeno pušenje“ i „Osvajači“, a sa Cetinjankama i Cetinjanima i ove je godine bila Tereza Kesovija.

Raznovrsnost i kvalitet manifestacija, dobra organizacija događaja, a prevashodno posjeta i brojna renomirana imena koja su nastupila pred cetinjskom publikom, potvrđuju da „Ljeto u Prijestonici“ spada u red vodećih kulturno - zabavnih smotri u državi.

Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija Prijestonice Cetinje zahvaljuju svim posjetiocima i učesnicima programa, kao i brojnim partnerima u organizaciji događaja.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018