Susret gradonačelnika Bogdanovića i ministra vanjskih poslova i evropskih integracija Igora Lukšića
30.08.2013

Tokom susreta, kojem su prisustvovali ministar kulture Branislav Mićunović i direktor Direkcije za javne radove Žarko Živković, gradonačelnik Bogdanović i ministar Lukšić razmijenili su informacije o aktivnostima dvije institucije, pri čemu je najviše riječi bilo o daljem produbljenju saradnje.

Naime, ministar Lukšić upoznao je gradonačelnika Bogdanovića sa detaljima vezanim za predstojeće preseljenje sjedište Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija na Cetinje, u skladu sa odlukom Vlade Crne Gore.

Kako je naglašeno tokom današnjeg sastanka, već je u toku izrada projektne dokumentacije koja će tretirati rekonstrukciju bivšeg ruskog poslanstva, u kojem će biti smješteno Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija.

Ministar Mićunović naglasio je kako je izrada cjelokupne dokumentacije, s obzirom na kulturni značaj navedenog objekta, povjerena Centru za konzervaciju i arheologiju.

Gradonačelnik Bogdanović i ministar Lukšić najavili su kako će, neposredno po završetku izrade projektne dokumentacije, biti raspisan i tender za izbor izvođača radova, čime će biti stvoreni uslovi da rekonstrukcija bivšeg ruskog poslanstva počne u vremenski bliskom okviru.

Gradonačelnik Bogdanović zaključio je kako će time Cetinje opet postati vodeći diplomatski centar u Crnoj Gori, kako je to bilo i tokom prošlosti.

Nakon susreta u Prijestonici Cetinje, gradonačelnik Bogdanović i ministar Lukšić obišli su zgradu bivšeg ruskog poslanstva.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018