Izuzetna posjeta i bogat program obilježili devetu "Njegušku trpezu"
24.08.2013

Manifestaciju su otvorili gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović i predsjednik Mjesne zajednice „Njeguši“ Drago Ševaljević, koji su iskazali zadovoljstvo time što je ovogodišnja manifestacija ujedno i najposjećenije izdanje „Njeguške trpeze“.

- Organizacija, program i izuzetna posjećenost ovogodišnje „Njeguške trpeze“ potvrda su njenog, ali i izuzetnog značaja „Njeguškog kulturnog ljeta“, kao autentičnog programa koji na najbolji način afirmiše potencijale i proizvode ovog kraja - kazao je gradonačelnik Bogdanović.

Tokom „Njeguške trpeze“, dodijeljene su i plakete za najuređenije dvorište na Njegušima. Prvo mjesto osvojili su Jasna i Milan Stojanović, drugu nagradu dobili su Vojo i Sneža Ljesar, treću Marko Radonjić, a četvrtu Odmaralište „Lovćen – Bečići“ (Ivanova Korita).

Posebne plakete dodijeljene su Komisiji za speleologiju Planinarskog saveza Crne Gore, te kompaniji „Martex“.

Organizatori manifestacije priredili su bogatu tradicionalne trpezu sa pršutom, sirom, kobasicom, krtolom, pancetom, vratom i pečenicom, zalivene domaćom rakijom, vinom i medovinom.

U muzičkom dijelu današnje manifestacije, brojne posjetioce zabavljali su brojni izvođači. Na Njegušima je, otud, između ostalih, nastupila i poznata interpretatorka narodnih pjesama Lepa Lukić.

Uz nju, u programu su, u pratnji „Janković benda“, učestvovali i Branka Šćepanović, Igor Đurović, Stevan Čavor i folklorni ansambl Kulturno - umjetničkog društva „Njegoš“ - Cetinje.

U okviru ovogodišnje „Njeguške trpeze“, upriličena je i izložba fotografija “Njeguške jame i pećine”, koju su pripremili speleolozi Komisije za speleologiju pri Planinarskom savezu Crne Gore.

Prijestonica Cetinje zahvaljuje brojnim posjetiocima koji su posjetili današnju manifestaciju, kao i partnerima na uspješnoj organizaciji događaja.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018