Održana konferencija za medije povodom manifestacije "Cucka jeka"
15.08.2013

Kako je najavljeno na današnjoj konferenciji, treća „Cucka jeka“ biće održana u subotu, 24. avgusta, a razlog tome leži u činjenici da je riječ o terminu koji odgovara svim izvođačima koji će se pojaviti u Kobiljem Dolu.

Tokom događaja, brojnim predstavnicima medija obratili su se savjetnik gradonačelnika Prijestonice Cetinje Miloš Prelević, savjetnica u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Anka Kujović i muzičar Dragoljub Đuričić.

Sve partnerske strane u organizaciji, kako je kazao Prelević, u potpunosti su spremne da na najbolji način isprate završnu fazu priprema za događaj u Kobiljem Dolu.

- Kako je riječ o tradicionalno najposjećenijoj manifestaciji tokom „Ljeta u Prijestonici“, o događaju koji je u protekle dvije godine postao istinski brend na domaćoj kulturnoj sceni, onda je izlišno govoriti o tome koliko pažnje posvećujemo pripremama, koje protiču u najboljem redu – rekao je on.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma, prema riječima Anke Kujović, prepoznalo je „Cucku jeku“ kao izuzetno značajan događaj tokom ljetnjeg perioda.

- Ministarstvo je do sada uputilo podršku organizaciji više događaja iz programa „Ljeto u Prijestonici“, jer je riječ o izuzetno kvalitetnim manifestacijama. A takva je i „Cucka jeka“, kao događaj koji plijeni izuzetnu pažnju javnosti – rekla je Kujović.

Dragoljub Đuričić najavio je kako će niški hard rok sastav „Kerber“, s obzirom na novu izmjenu termina, nastupiti na „Cuckoj jeki“, a da je u planu i još nekoliko novih izvođača.

- Posebno želim da zahvalim cetinjskom bendu „Perper“, koji nam je pružio izuzetnu podršku, poručujući da će na „Cuckoj jeki“, ako treba, nastupiti bez bilo kakve nadoknade. Takođe, uz „Perper“, pregovarao sam sa još nekim bendovima, to su za sada Sead Lipovača iz „Divljih jagoda“ i Bruno Langer, frontmen „Atomskog skloništa“. „Darkwood dub“ je definitvno otkazao nastup zbog drugih obaveza - kazao je on.

On je naglasio i kako se prethodno odlaganje „Cucke jeke“ ne može dovoditi u vezu sa koncertom beogradskog „Van Gogha“ održanim 11. avgusta na Ljetnjoj pozornici, te da se pokazalo kako bi pomenutog dana, uz veliko nevrijeme, bilo izuzetno teško organizovati događaj u Kobiljem Dolu.

Odgovarajući na pitanja medija zbog čega su se minulih dana u javnosti našle oprečne informacije o održavanju „Cucke jeke“, Dragoljub Đuričić kazao je kako se, zbog odnosa dijela medija, proteklih dana ’branio ćutanjem’.

- Ja sam prije svega muzičar. Bio sam razočaran odnosom nekih medija i upotrebe mojih Facebook statusa kao zvaničnih izjava. Upravo iz tog razloga sam se posljednjih dana branio ćutanjem – kazao je on.

Upitan da li su svi partneri u organizaciji događaja ispoštovali svoje obaveze, Miloš Prelević odgovorio je potvrdno.

- Još na početku priprema za „Cucku jeku“, jasno smo definisali obaveze svih partnerskih strana. One dosadašnje su u potpunosti ispoštovane, a tako će biti i do 24. avgusta - sve što su organizatori preuzeli na sebe, biće realizovano. Predstojeća manifestacija proteći će na najboljem mogućem nivou i, nadam se, uz još veću posjetu u odnosu na prethodna dva izanja - naglasio je on.

Odgovarajući na pitanja novinara, on je istakao da će 24. avgusta na putnim pravcima Cetinje – Kobilji Do i Grahovo – Kobilji Do na snazi biti izmijenjen saobraćajni režim, sa čime će javnost biti blagovremeno upoznata.

Photo: B. Ćupić

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018