Završen drugi "Royal Music": "Sane" osvojili nagradu, "Zabranjeno pušenje" oduševilo publiku
11.08.2013

Noć je počela finalnim takmičenjem bendova iz zemalja bivše Jugoslavije. Naime, u završnici takmičarskog dijela nastupili su sastavi „Dark Sky“ (Kosovska Mitrovica), „Dede Putra“ (Bihać - Cazin), „Sane“ (Zagreb) i Vanja Radovanović & Band (Nikšić).

Baš kako je to bilo u polufinalu, učesnici završne noći predstavili su se sa tri autorska rada, te obradom po jedne pjesme crnogorskog kantautora Miladina Šobića. Odlukom žirija, za pobjednike ovogodišnjeg „Royal Music“ festivala proglašen je bend „Sane“ iz Zagreba, kojem je pripala vrijedna novčana nagrada u iznosu od 3.000 eura. Pobjednički sastav, između ostalog, publiku je oduševio i obradom pjesme Dina Dvornika „Ja bih preživio“.

U drugom dijelu posljednje večeri „Royal Musica“, prvi put pred cetinjskom publikom, nastupio je popularni sarajevski rok sastav „Zabranjeno pušenje“. Duže od dva sata, članovi bosansko - hercegovačkog benda vodili su publiku kroz različite epohe svog rada, počev od kultnih hitova iz osamdesetih godina, sve do radova sa posljednjeg albuma.

Drugi „Royal Music“ okončan je iza ponoći, a tokom tri festivalska dana, nastupe deset bendova - počev od učesnika takmičenja, sve do glavnih zvijezda line-upa, ispratilo je oko 9.000 posjetilaca. Manifestacija koja je sastavni dio programa „Ljeto u Prijestonici“, otud, već nakon druge godine postojanja, može biti svrstana među vodeće festivale alternativne muzike u državi.

Podsjetimo, ulaz na sve segmente „Royal Musica“ bio je besplatan, a publika je tokom takmičarskog dijela bila u prilici da prisustvuje nastupima bendova „Indigo pop“ (Podgorica), „Šesto čulo“ (Sremska Mitrovica), „Dark Sky“ (Kosovska Mitrovica), „Dede Putra“ (Bihać - Cazin), „New Citizens“ (Novo Mesto), „Sane“ (Zagreb) i Vanja Radovanović & Band (Nikšić). Takođe, tokom drugog „Royal Musica“, prvi put na Cetinju, nastupili su i popularni rok sastavi „Osvajači“, „Van Gogh“ i „Zabranjeno pušenje“.

Prijestonica Cetinje zahvaljuje sugrađanima i brojnim gostima na izuzetnom interesovanju za festivalske sadržaje, a partnerima i sponzorima „Royal Musica“ na uspješnoj saradnji. Treći „Royal Music“ biće održan u avgustu naredne godine.

Program „Ljeto u Prijestonici“, koji realizuju Prijestonica Cetinje i gradska Turistička organizacija, biće nastavljen sjutra, završnim segmentima festivala „Espressivo“. U nedjelju, 18. avgusta, na programu je treće izdanje „Cucke jeke“ u Kobiljem dolu, a šest dana kasnije, na Njegušima će biti upriličena tradicionalna manifestacija „Njeguška trpeza“. Istog vikenda (24. i 25. avgust), na programu je veliki street basket turnir „Cetinje 2013“, a ovogodišnji program „Ljeto u Prijestonici“ biće okončan posljednjeg dana avgusta, koncertom „Cetinjani svom gradu“.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018