Pred punim gledalištem na Ljetnjoj pozornici počeo drugi "Royal Music"
09.08.2013

Ovogodišnja manifestacija, koja je sastavni dio programa „Ljeto u Prijestonici“, otvorena je prvim polufinalnim takmičenjem bendova iz zemalja regiona, nakon čega je održan veliki koncert kragujevačke grupe „Osvajači“.

Tokom takmičarskog dijela, pred publikom na Ljetnjoj pozornici nastupili su bendovi „Indigo pop“ (Podgorica), „Šesto čulo“ (Sremska Mitrovica), „Dark Sky“ (Kosovska Mitrovica) i „Dede Putra“ (Bihać - Cazin). Navedeni bendovi predstavili su se sa tri autorske pjesme, te jednom obradom crnogorskog kantautora Miladina Šobića.

Prvim polufinalem, otud, bili su obuhvaćeni različiti žanrovi - počev od rocka, indie i jazz varijacija, preko hard-corea, sve do ska i reggae ritmova.

Mladi sastavi, učesnici prve polufinalne večeri, sa bine su ispraćeni ovacijama brojne publike, a u drugom dijelu noći, na Ljetnjoj pozornici nastupili su „Osvajači“.

Tokom dvočasovnog nastupa, kragujevački rok bend prisutne je podsjetio na brojne kultne hitove sa prva dva albuma, nakon čega je uslijedilo i nekoliko pjesama novijeg datuma.

Drugo festivalsko veče, koje je na programu danas, sa početkom u 20 časova, otvoriće drugo polufinale, tokom kojeg će se nadmetati „New Citizens“ (Novo Mesto), „Sane“ (Zagreb) i Vanja Radovanović & Band (Nikšić). Nakon njih, na bini će se pojaviti kultni beogradski rok sastav „Van Gogh“, koji će prvi put nastupiti pred cetinjskom publikom.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018